Μητσοτάκης προς υγειονομικούς: «Κάνατε τη διαφορά στην πανδημία

Μητσοτάκης προς υγειονομικούς: «Κάνατε τη διαφορά στην πανδημία

Η υγεία, κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ στην επόμενη τετραετία»

«Όμοια κρίση δεν είχαμε ξανασυναντήσει στο παρελθόν, και κανένα σύστημα Υγείας στον κόσμο δεν ήταν έτοιμο. Πετύχαμε, όμως, το καλύτερο δυνατόν και πάντα θα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το απόγευμα στην εκδήλωση βράβευσης υγειονομικών του ΕΣΥ, που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ο κ. Μητσοτάκης, που βράβευσε ο ίδιος τους υγειονομικούς, τόνισε ότι η βράβευση αυτή είναι το ελάχιστο «ευχαριστώ» που «μπορούμε να σας πούμε ως Πολιτεία για όσα προσφέρατε στην υγειονομική κρίση και όσα προσφέρετε στο ΕΣΥ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι κεντρική προτεραιότητα της ΝΔ η Υγεία για τη νέα τετραετία «εάν μας εμπιστευτούν οι πολίτες στις εκλογές» και παρέπεμψε στο προσεχές διάστημα για αναλυτικότερες προγραμματικές εξαγγελίες για την Υγεία, που θα υλοποιηθούν στον νέο κυβερνητικό κύκλο.

Επισήμανε ότι θυμάται ακόμη βιωματικά τις καθημερινές αγωνιώδεις συσκέψεις που γίνονταν τότε στο Μαξίμου, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, και είπε ότι «είχαμε καταφέρει πολύ αποτελεσματικά να ελέγξουμε το πρώτο κύμα και κερδίσαμε χρόνο για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσλήψεις υγειονομικών και περισσότερες ΜΕΘ».

Σημείωσε ότι τώρα, που αυτός ο κύκλος κλείνει, μπορεί να γίνει ένας ψύχραιμος απολογισμός για το ποιες αδυναμίες επισημάνθηκαν και τι έγινε σωστά. Τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι θα γίνουν περισσότερες επενδύσεις σε υποδομές, επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός φέτος για την Υγεία είναι 5,2 δισ ευρώ, ενώ το 2019 ήταν 3,8 δισ. «Τότε το προσωπικό της Υγείας ήταν λιγότερο από 100 χιλιάδες, ενώ σήμερα είναι 108 χιλιάδες, και εάν προσθέσουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, μπορούμε να προχωρήσουμε σε σημαντικές παρεμβάσεις στην Υγεία, και οι υγειονομικοί θα δουν τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων σύντομα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός κατέληξε απευθυνόμενος στους υγειονομικούς: «Μαζί καταφέραμε και πετύχαμε κάτι εξαιρετικό, όπως κι αν μετρήσει κανείς την απόδοσή μας στην πανδημία. Πρέπει να λάβει υπόψη του ότι το ΕΣΥ έβγαινε από μια κρίση υποχρηματοδότησης. Εμείς δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε καταφέρει, εάν δεν υπήρχε η προσπάθεια από τους εργαζόμενους της Υγείας, όσους πόρους κι αν είχαμε. Εσείς κάνατε τη διαφορά».

Δείτε την εκδήλωση

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS