Μιχαηλίδου: «Έρχονται τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για παιδιά» -Πώς θα παίρνουν «ανάσες» οι γονείς

Μιχαηλίδου: «Έρχονται τα δημιουργικά κέντρα ημέρας για παιδιά» -Πώς θα παίρνουν «ανάσες» οι γονείς

Στο νέο πρόγραμμα των Δημιουργικών Κέντρων Ημέρας που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται τον Ιούνιο του 2023, προσφέροντας απασχόληση στα παιδιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και δίνοντας παράλληλα ανάσες στους εργαζόμενους γονείς, αναφέρθηκε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Τα παιδιά έχουν 3 μήνες διακοπές. Οι κατασκηνώσεις από αυτούς τους μήνες καλύπτουν δύο εβδομάδες. Δε γίνεται ένας γονιός να έχει την αγωνία για το τι θα κάνει το παιδί άλλους 2,5 μήνες. Μας ενδιαφέρει τα παιδιά να κάνουν κάτι δημιουργικό», είπε η κ. Μιχαηλίδου μιλώντας στο MEGA.

Η υφυπουργός υπογράμμισε ότι «από το νέο ΕΣΠΑ φτιάξαμε ένα καινούργιο πρόγραμμα, τα δημιουργικά κέντρα ημέρας. Για τα παιδιά θα λαμβάνει η μητέρα ένα κουπόνι που θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ή στο δήμο ή σε κάποιο ιδιώτη, ώστε το παιδί να πηγαίνει σε κατασκήνωση ημέρας, να απασχολείται δημιουργικά. Αυτό μπορεί να το κάνει ο δήμος, αλλά και κάποιος ιδιώτης που τρέχει αυτό το πρόγραμμα».

Η κατάσταση στα γηροκομεία εν μέσω έξαρσης του κορωνοϊού

Η υφυπουργός αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού.

«Στις δομές φροντίδας ηλικιωμένων τα πρωτόκολλα τα έχουμε καταρτίσει από την πρώτη στιγμή, και είναι πολύ αυστηρά. Έχουμε ως χώρα τις λιγότερες απώλειες στην Ευρώπη σε κοινωνικές δομές. Τα πρωτόκολλα παραμένουν αρκετά σφιχτά, όπως και στα νοσοκομεία η μάσκα είναι απαραίτητη, τα επισκεπτήρια είναι κλειστά και επιτρέπεται μόνο ένα επισκεπτήριο το μήνα. Ζητάμε ακόμα λίγο αναμονή από τις οικογένειες για να κρατήσουμε ζωντανούς τους ηλικιωμένους. Στα γηροκομεία κάναμε τον υποχρεωτικό

«Εκλογές στο τέλος της τετραετίας»

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών επανέλαβε την πάγια γραμμή της κυβέρνησης.

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το λέει ο πρωθυπουργός. Έχω δουλέψει με τον πρωθυπουργό πολλά χρόνια ως σύμβουλός του, νομίζω πως μπορώ να καταλάβω τη λογική του και το πώς αντιλαμβάνεται την ευθύνη. Εγώ κατεβαίνω ως υποψήφια στον Πειραιά», σημείωσε.

Μιλώντας, τέλος, για τη στήριξη που παρείχε στην βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, μετά τα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε για τη δημόσια εμφάνισή της, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι «η κ. Αχτσιόγλου είναι ένα πρόσωπο που δεν μπορεί να δέχεται κριτική για το αν πήρε ένα κιλό ή το έχασε, και πώς έβαψε τα μαλλιά της. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι το έργο μας. Αυτό που είναι προς συζήτηση είναι η αποτελεσματικότητά μας. Έχω βρεθεί πολλές φορές σε αντίστοιχη θέση. Συζητούν στη Βουλή τι φοράω, και αν πρέπει να το φοράω στη Βουλή. Η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το έργο μας, και αν το κάνουμε σωστά ή όχι. Έχουμε πολύ σοβαρά ζητήματα να συζητήσουμε, το αν έχουμε χοντρά ή αδύνατα μπράτσα δεν αφορά κανέναν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS