Μίλησαν στο τηλέφωνο Τσίπρας-Ζάεφ -Στον Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός

Μίλησαν στο τηλέφωνο Τσίπρας-Ζάεφ -Στον Παυλόπουλο ο πρωθυπουργός

Καθ' οδόν στο προεδρικό μέγαρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ το απόγευμα της Τρίτης. 

Η προεδρία ανακοίνωσε πως ο Τσίπρας αναμενόταν από τον Πρόεδρο λίγο μετά τις 18:00 ώστε να τον ενημερώσει για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων στο Σκοπιανό. 

Αν ευσταθούν τα όσα έχουν θελήσει να δείξουν τις τελευταίες ώρες τόσο το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα όσο και εκείνο του Ζόραν Ζάεφ, το τηλεφώνημα μπορεί να γίνει ένα από τα τελευταία βήματα προς κλείσιμο της συμφωνίας - με ανακοίνωση του ονόματος- έστω κι αν απέχουμε αρκετά από την οριστικοποίησή της. 

Προηγουμένως, υπενθυμίζεται, η ελληνική πλευρά είχε προαναγγείλει πως εάν υπάρξουν εξελίξεις από το τηλεφώνημα, ο κ. Τσίπρας θα μετέβαινε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο πριν ενημερώσει, στη συνέχεια, τους πολιτικούς αρχηγούς και θα κάνει διάγγελμα. 

Σε διάγγελμα αναμένεται επίσης να προχωρήσει και ο Ζόραν Ζάεφ στις 19:30 ώρα Αθήνας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ. 

Από τότε και μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Η συμφωνία θα δοκιμαστεί στα δύο Κοινοβούλια, ενώ το φθινόπωρο θα οργανωθεί το δημοψήφισμα στα Σκόπια και μέχρι τότε ο Ζάεφ θα πρέπει να πείσει το λαό του ότι είναι ένας έντιμος συμβιβασμός τον οποίον πρέπει να αποδεχθούν και να σφραγίσουν.

Πέραν των όσων συμβαίνουν στην Αθήνα -και κυρίως το παιχνίδι του Πάνου Καμμένου, ο οποίος είπε πως δεν θα ψηφίσει όνομα «Μακεδονία» αλλά πόνταρε στο ότι η συμφωνία θα ναυαγήσει στην άλλη πλευρά, χωρίς βεβαίως να αποχωρήσει ο ίδιος από  την κυβέρνηση- τα προβλήματα είναι αρκετά και στα Σκόπια. 

Η επιμονή του προέδρου της ΠΓΔΜ Ιβάνοφ είναι χαρακτηριστική των εμποδίων και των προθέσεων της αντιπολίτευσης στην άλλη πλευρά των συνόρων, και ο συνδυασμός με την χρονικά παρατεταμένη περίοδο από την οποία θα περάσει η ενδεχόμενη έγκριση της όποιας συμφωνίας προσθέτει στην αβεβαιότητα. 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ