Μήνυμα Χρυσοχοΐδη: Φαινόμενα Μόριας θα εξαφανιστούν -Δεν θα δούμε ξανά ροές στα νησιά

Μήνυμα Χρυσοχοΐδη: Φαινόμενα Μόριας θα εξαφανιστούν -Δεν θα δούμε ξανά ροές στα νησιά

«Όλα τα φαινόμενα Μόριας θα εξαφανιστούν και δεν θα επαναληφθούν», διαβεβαιώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η «ασχήμια της Μόριας τελείωσε, θα ισοπεδωθεί» και συμπλήρωσε: «Είναι ένα πράγμα που δεν πρέπει να θυμάται κανείς».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε θαύμα το γεγονός ότι στο Καρά Τεπέ μέσα σε λίγες ημέρες θα στεγαστούν 10-11 χιλιάδες άνθρωποι. «Μέχρι χθες ήταν 5.000 και άλλα 5.000 θα στεγαστούν σήμερα. Ελπίζω ότι έχουν μπει άλλοι 1.000 σήμερα».

Αναφορικά με τη δομή στο Καρά Τεπέ, ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι υπάρχει σημαντική παρουσία της αστυνομίας και υπογράμμισε ότι τα πράγματα λειτουργούν πιο οργανωμένα. «Είναι μια άλλη πραγματικότητα στον Καρά Τεπέ. Υπάρχουν 350 αστυνομικοί, οι οικογένειές είναι μαζί, οι μοναχικοί ξεχωριστά, η κάθε εθνότητα ξεχωριστά για να μην σημειώνονται συμπλοκές, υπάρχει υπηρεσία ασύλου και όλα υπακουούν σε μια λογική τάξης και ασφάλειας αλλά και ανθρωπισμού» πρόσθεσε.

«Δεν θα ξαναδούμε ροές στα νησιά»

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι οι ροές στα νησιά έχουν τελειώσει και υπογράμμισε ότι το ελληνικό Λιμενικό δεν επιτρέπει παραβίαση των συνόρων. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ξανά ροές και στα νησιά. Το λιμενικό έχει αποκτήσει ένα modus operandi και δεν επιτρέπει να περάσει τα σύνορα κανείς και πολύ έγκαιρα ειδοποιούνται οι τουρκικές αρχές να μαζεύουν τις βάρκες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS