Μηταράκης: Συνολικά 1.600 προσφυγόπουλα θα μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό

Μηταράκης: Συνολικά 1.600 προσφυγόπουλα θα μετεγκατασταθούν στο εξωτερικό

Συνολικά 1.600 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα φύγουν από την Ελλάδα για άλλες χώρες της ΕΕ, όπως εξήγησε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης.

Οπως εξήγησε πρόκειται για μια πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και μια κίνηση των άλλων χωρών στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί ήδη 600 προσφυγόπουλα στην Ευρώπη και με τη μεταφορά 100 παιδιών ακόμη ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανείς ασυνόδευτος ανήλικος στα ΚΥΤ των νησιών.

Σε ότι αφορά στη διαδικασία, τα παιδιά έρχονται πρώτα στην Αθήνα όπου φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία κοντά στην πρωτεύουσα και όταν ετοιμαστούν τα χαρτιά τους, περάσουν τη σχετική συνέντευξη κάνουν και το τεστ για τον κορωνοϊό, αναχωρούν για τις χώρες του εξωτερικού όπου και θα φιλοξενηθούν.

Αναφερόμενος στις συνθήκες στα ΚΥΤ ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι είναι παντού καλές εκτός από τα Καμένα Βούρλα, τονίζοντας ότι ναι μεν οι βουλευτές και ο περιφερειάρχης στηρίζουν, ωστόσο, τοπικοί παράγοντες κλείνουν τους δρόμους βάζοντας εμπόδια για να φθάσει εκεί το φαγητό, οι κουβέρτες κλπ., κάνοντας λόγο για έλλειψη ανθρωπισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
tp banner

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS