Νότης Μηταράκης για μεταναστευτικό: Ξεκινούν τον Μάρτιο οι κατασκευές των κλειστών κέντρων

Νότης Μηταράκης για μεταναστευτικό: Ξεκινούν τον Μάρτιο οι κατασκευές των κλειστών κέντρων

Τον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε πως στόχος είναι τα κλειστά κέντρα να λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι, ενώ χαρακτήρισε τη δημιουργία τους απαραίτητη καθώς διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία ασύλου και να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 , ο Νότης Μηταράκης εξήγησε πως θα λειτουργούν τα κλειστά κέντρα. Οπως είπε, στα κλειστά κέντρα την ημέρα θα υπάρχουν δικαιώματα εξόδου με βάση κανόνες, ωστόσο, το βράδυ θα κλείνουν. Τα κλειστά κέντρα θα έχουν συνολικά 20.000 θέσεις και στόχο παραμονής των προσφύγων τους τρεις μήνες, καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι επαρκούν.

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη στόχος της κυβέρνησης είναι ακόμη να επιταχυνθεί η διαδικασία ασύλου αλλά και να ενισχυθούν οι επιστροφές προκειμένου να επιστρέφονται 200 άτομα τη εβδομάδα. Τόνισε, δε, πως αυτή τη στιγμή η Τουρκία συνεργάζεται απόλυτο στο ζήτημα των επιστροφών.

Καταλήγοντας, ο Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μέχρι στιγμής, είτε έχοντας άσυλο είτε είναι αιτούντες αγγίζει τις 150.000. Πρόσθεσε, επίσης, ότι στα νησιά βρίσκονται πιο πολλοί Αφγανοί και όχι Σύροι.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS