Μητσοτάκης: Θα συντάξουμε μνημόνιο με FIFA και UEFA για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Μητσοτάκης: Θα συντάξουμε μνημόνιο με FIFA και UEFA για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν… παίζει έστειλε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της συζήτησης για την αμυντική συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την εξυγίανση του ποδοσφαίρουμεταξύ των οποίων την υπογραφή μνημονίου για την εξυγίανση με τους παράγοντες FIFA και UEFA για την επανεκκίνηση  του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Διαπίστωσα κι εγώ δυστυχώς ότι την ώρα που η χώρα ανακτά δυνάμεις και αξιοπιστία στην οικονομία, πράγματι πληγώνεται από μια ποδοσφαιρική βεντέτα. Για την ακρίβεια μια επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα, η οποία απειλεί να απλωθεί στην κοινωνία. Διχάζοντας τους πολίτες ακόμη και με όρους γεωγραφίας. Είκοσι χρόνια τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια προβλήματα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα λύσει. Ούτε η δική σας. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε ένα μετατραπεί η κοινωνική ζωή σε ποδοσφαιρική αρένα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, στην έναρξη της ομιλίας του.

 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας μια αμιγώς πολιτική κίνηση και λύση στο θέμα των αντιδράσεων που προκλήθηκαν στο χώρο του ποδοσφαίρου με τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες επιμένει στην διάκριση ποδοσφαίρου και πολιτικής και επιβάλλει την γραμμή της μη ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής.

«Σε μια κίνηση καταλαγής των αντιδράσεων τολμήσαμε να μην επιτρέψουμε μια ποδοσφαιρική διαμάχη, να μετατραπεί σε κοινωνική. Η πολιτεία λειτούργησε με κριτήρια κοινωνικά και όχι οπαδικά και με πυξίδα την ενότητα των πολιτών, αποκρούοντας άθλιες διχαστικές κραυγές. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις επέξελαν την σιωπή. Γι’ αυτό η μετριοπαθείς προσέγγιση της κυβέρνησης να λαμβάνει τώρα τα πυρά και από τις δύο πλευρές. Κάποιοι επιμένουν όμως να μεταφέρουν στην πολιτική την διαφορά τους στα γήπεδα. Δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη να φθηνά συνθήματα. Είναι γνωστή εξάλλου και καταγεγραμμένη η ευθύνη πρωτίστως των παραγόντων για την ευθύνη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Ο κ.Μητσοτάκης εξηγώντας το πολιτικό σκεπτικό της απόφασής του, επεσήμανε πως είναι διατεθειμένος να πάρει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπισθούν οι παθογένειες του ποδοσφαίρου.

«Σήμερα προειδοποιώ ξανά όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση έχει τρόπο να σταματήσει τα σχέδιά τους. Το ποδόσφαιρο είναι σημαντικό. Αλλά οι μειωμένοι φόροι, τα καλά σχολεία, τα καλά νοσοκομεία είναι πιο σημαντικά».

 «Στην περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επι μακρόν θα διακόψουμε τη super league γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε πρωτάθλημα εάν έχουμε τέτοιο πρωτάθλημα. Διαφορετικά σύλλογοι θα αποκλειστούν από ποδοσφαιρικές διοργανώσεις και αθλητικοί σύλλογοι από τα έσοδά τους.

Η κυβέρνηση θα αποτανθή στη FIFA και UEFA. Οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών θα προσκληθούν για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με διεθνή υποστήριξη θα ξεκινήσει η εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες.

Αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη που μας αναλογεί. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή»..

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS