Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: Σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής

«Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τροπολογία για την Χρυσή Αυγή η οποία προβλέπει την απαγόρευση συμμετοχής σε επιτελικές θέσεις στα κόμματα, προσώπων που έχουν καταδικαστεί οριστικά για εγκληματικές πράξεις.

«Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας, συνεχίζει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook. «Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή», σημειώνει.

«Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών», καταλήγει.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ