Μητσοτάκης: Δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές

Μητσοτάκης: Δεν ψάχνω δημοσκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές

«Αν το φθινόπωρο είναι εκρηκτικό, είναι σώφρον να εκχωρήσουμε τη διακυβέρνηση σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση;», διερωτήθηκε - Χαρακτήρισε «βόμβα» την απλή αναλογική

 Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι «δεν ψάχνω κάποιο δημοσκοπικό ξέφωτο» για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θέλει να κριθεί στο τέλος της τετραετίας για το έργο που θα παρουσιάσει στον ελληνικό λαό. «Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας» τόνισε και επεσήμανε ότι «αν αυτό οδηγήσει σε πολιτικό κόστος λόγω δύσκολου χειμώνα, ας είναι έτσι».

Αναφερόμενος στη συμπλήρωση τριών χρόνων από τις εκλογές του 2019, ο πρωθυπουργός είπε ότι κάθε επέτειος είναι ευκαιρία για έναν απολογισμό. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα με μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε «βόμβα» την απλή αναλογική, τονίζοντας ότι σημαίνει πως για κάποιο χρονικό διάστημα η χώρα θα βρεθεί με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Ερωτηθείς γιατί έγινε χθες αυτή η απολογιστική συζήτηση στη Βουλή, απάντησε ότι «είναι χρήσιμο να μπορούμε να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση σε αυτά που έχουμε πετύχει, να μαθαίνουμε από τα λάθη και να κρατάμε ζωντανή τη μεταρρυθμιστική ορμή. Κάθε επέτειος είναι αφορμή και για έναν απολογισμό».

Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

Όπως πρόσθεσε, εισερχόμαστε και ημερολογιακά στην προεκλογική χρονιά, ενώ έστειλε μήνυμα τους υπουργούς ότι αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι να πέσουν οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου. «Όχι απλά δεν έχουμε κατεβάσει ταχύτατα, αλλά έχουμε επιταχύνει το έργο μας» είπε.

Ερωτηθείς αν είναι οριστική και αμετάκλητη η απόφασή του να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας, απάντησε: «Το έχω πει τόσες φορές ότι αυτό θα γίνει. Από κει και πέρα καταλαβαίνω γιατί κάθε φορά μπορεί να ανακινούνται σενάρια, αλλά δεν ψάχνω κάποιο δημοκοπικό ξέφωτο για να κάνω εκλογές. Η δημοσκοπική εικόνα της κυβέρνησης εξάλλου είναι εξαιρετική».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS