Μητσοτάκης: Εύσημα στην ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και κατευθύνσεις για αύξηση των επενδύσεων

Μητσοτάκης: Εύσημα στην ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης και κατευθύνσεις για αύξηση των επενδύσεων

Κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2020, χαιρετίζοντας το «πολύ θετικό αποτύπωμα» που άφησε το α΄ εξάμηνο της διακυβέρνησης.

«Καθώς η Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς το μέλλον και να ατενίζει με αισιοδοξία στο διεθνές στερέωμα, το 2020 είναι κομβική χρονιά για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Αδ. Γεωργιάδη για τις επιδόσεις του υπουργείου, προσθέτοντας πως πως βάζει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά για φέτος.

Δίνοντας κατευθύνσεις για το επόμενο διάστημα τόνισε πως θα πρέπει να αυξηθούν σημαντικά οι επενδύσεις στο αναπτυξιακό μίγμα, να βελτιωθεί περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον και να αποτυπωθεί στον σχετικό κατάλογο (doing business) της Παγκόσμιας Τράπεζας, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, να δρομολογηθεί η λειτουργία της Αναπτυξιακής Τράπεζας ως εργαλείο χρηματοδότησης των ΜμΕ, να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα ΣΔΙΤ και οι δράσεις έρευνας και καινοτομίας.

Ο κ. Γεωργιάδης παρέδωσε στον πρωθυπουργό ειδικό βιβλίο με το έργο εξαμήνου που έχει γίνει και τους στόχους που έχουν τεθεί, σημειώνοντας ότι το έφτιαξαν με τον κ. Παπαθανάση «ιδίοις εξόδοις».

Πηγή: ΑΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS