Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Έχουμε απόθεμα 1 δισ. ευρώ - Προβλέπουμε ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2023

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: Έχουμε απόθεμα 1 δισ. ευρώ - Προβλέπουμε ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2023

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα νέα «δώσ' τα όλα», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο
Στο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αφορμή τον προϋπολογισμό του 2023, κάνοντας λόγο για τη συνεχή ανοδική τροχιά της χώρας, και υπογράμμισε την κοινωνική όψη που έχει η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Αποδεικνύει έμπρακτα ότι η άλλη όψη της οικονομικής μας πολιτικής είναι η κοινωνική φροντίδα. Η χώρα παραμένει σε μια ανοδική τροχιά. Προβλέπουμε ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το 2023», ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι εξαγωγές σημειώνουν ρεκόρ. «Οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, μειώσαμε τους φόρους και αυξάνουμε τον δημόσιο πλούτο. Προφανώς η κατάσταση δεν είναι εύκολη και ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των νοικοκυριών. Στον προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνονται μέτρα όπως η μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, αυξήσεις στις συντάξεις, αύξηση στον κατώτατο μισθό», ανέφερε συγκεριμένα ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα δουν και οι γιατροί του ΕΣΥ αυξήσεις «και θα συνεχιστούν τα αναχώματα στην ενεργειακή κρίση». Επίσης υπογράμμισε ότι υπάρχει απόθεμα ενός δισ. «Προβλέπουμε επίσης πρόσθετες ενισχύσεις για αγρότες και κτηνοτρόφους». Για τις αμυντικές δαπάνες την επόμενη διετία είπε πως προβλέπονται 6 δισ. ευρώ. «Τα παραπάνω δεν αλλάζουν τον ανηφορικό δρόμο που έχουμε μπροστά μας».

Αναφέροντας πως οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες «θα είναι δύσκολοι και όσα επικαλούμαστε είναι αφορμή για να κοπιάζουμε, αλλά όχι να κομπάζουμε». «Ταυτόχρονα δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα νέα «δώσ' τα όλα».

Κλείνοντας την εισήγησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποιημένος περί της ανάρτησής του σε διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τη Στεγαστική Πολιτική. Ειδικά για τους νέους σημείωσε ότι είναι μια ολιστική πρωτοβουλία και θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
23C0386 004

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 21|02|24 17:45

Νέα Mercedes CLE Coupe ... Petrolhead [test]

 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS