Μητσοτάκης από Κύπρο: Από κοινού Αθήνα και Λευκωσία θα διεκδικήσουν την επανένωση του νησιού

Μητσοτάκης από Κύπρο: Από κοινού Αθήνα και Λευκωσία θα διεκδικήσουν την επανένωση του νησιού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη έχει στη Λευκωσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι, ενόψει της Ατυπης Πενταμερούς που θα συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, αποτελεί υποχρέωση να βρεθεί στην Κύπρο έτσι ώστε οι δύο χώρες να συντονιστούν για την την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν Αθήνα και Λευκωσία.


«Εισερχόμαστε σε περίοδο πυκνών εξελίξεων λόγω της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης και υπάρχει ανάγκη συντονισμού, ώστε από κοινού οι δύο χώρες να διεκδικήσουν την επανένωση της Κύπρου προς όφελος Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ»., τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι θα συζητηθούν διεξοδικά και αναλυτικά οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης είπε πως πρόκειται να συζητήσουν τα όσα με αποφασιστικότητα μπορούν να διαδραματιστούν στην άτυπη σύνοδο για το κυπριακό που σκοπεύει να συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και να ανασκοπήσουν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή αλλά και την κοινή στάση στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

https://www.facebook.com/NicosAnastasiades/posts/3904894316240794
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ