Μητσοτάκης: Να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μην κάνουμε Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς

Μητσοτάκης: Να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μην κάνουμε Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς

Την ανάγκη «να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του lockdown, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι έτσι «θα σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο» και «θα κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «στο χέρι μας, στο χέρι όλων μας είναι να μπορέσουμε αυτό να το πετύχουμε και ξέρω ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι τρεις εβδομάδες δύσκολες αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει θα τα τηρήσουν οι συμπολίτες μας, θα περιορίσουμε αυτή την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και μετά με έξυπνο τρόπο το Δεκέμβριο θα αρχίσουμε σταδιακά να ξανανοίγουμε την οικονομία και την κοινωνία». Σημείωσε ακόμη ότι όλοι έχουν πάρει πια το μήνυμα «ότι αυτός ο ιός συνέχεια καραδοκεί, είναι συνέχεια επικίνδυνος και δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με αμεριμνησία ή με εφησυχασμό όπως ενδεχομένως όλοι να κάναμε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας». 

«Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε» τόνισε στην έναρξη της συνεδρίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας σε αυτή την πολύ δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. «Όταν όλες οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή ύφεση η Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η πανδημία» τόνισε.

Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε λόγω της πανδημίας να μη διεξαχθεί φέτος το ετήσιο τακτικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου και ο Τάσος Γαϊτάνης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS