Mητσοτάκης στη Βουλή: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά Αριστερά

Mητσοτάκης στη Βουλή: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας - Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά Αριστερά

«Για εμάς η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός» - «Στο ειδικό δικαστήριο θα κάτσει το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα», είπε για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου, Παππά

Τη διαβεβαίωση ότι οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της τετραετίας, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, κλείνοντας το θέμα των πρόωρων εκλογών.

«Για τις εκλογές θα ξαναπώ ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, φαίνεται να μην το ακούτε. Τελικά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου.Όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα πούμε τι θυμόμαστε από την τετραετία Τσίπρα; Φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα, ψέματα, ψέματα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Οι υπουργοί δεν έχουν κατεβάσει μολύβια»

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Για εμάς θα πει ο λαός ότι μειώσαμε την ανεργία, μειώσαμε τους φόρους, εξοπλίσαμε την χώρα, φυλάξαμε τα σύνορα στηρίξαμε την κοινωνία. Επειδή για ακόμα μια φορά μας είπατε το καλά που τα κάνατε τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε υπάρχει ένα καταλυτικό επιχείρημα: αν τα κάνατε τόσο καλά γιατί σας καταψήφισε 3 φορές ο λαός και έδωσε αυτοδυναμία στην ΝΔ; Δεν εμπιστεύεστε την κρίση του λαού; Ήταν τα ΜΜΕ που προέβαλε μια άλλη εικόνα και ξεγελάστηκε ο λαός;».

«Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δουλειά της. Δε βλέπω υπουργούς που έχω κατεβάσει τα μολύβια, βλέπω μία Βουλή που ψηφίζει 2-3 νομοσχέδια την εβδομάδα. Και μεγάλος όγκος ακόμα νομοθετικός όποιος έρχεται τους επόμενους μήνες. Φοβάμαι κύριε Τσίπρα ότι για μία ακόμη φορά σου θα διαψευσθείτε πανηγυρικά».

Για εμάς η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός - Θέλετε να μας τοποθετήσετε στη λάθος πλευρά της ιστορίας

«Κύριε Τσίπρα αν το δίλημμα των επόμενων εκλογών είναι ποιος μπορεί να χειριστεί καλύτερα τις πολλαπλές κρίσεις, ποιος να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας, ποιος μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα και ασφάλεια, ξεκινάτε από βαθιά μειονεκτική θέση.

Να δούμε τι έγινε ή δεν έγινε στην Μαδρίτη. Εάν δεν στέλναμε όπλα στην Ουκρανία θα ήμασταν η μοναδική χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα; Θα είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν θα είχε στείλει όπλα στην Ουκρανία. Τότε θα ήμαστε πιο κοντά στο στρατόπεδο του δυτικού κόσμου ή του Πούτιν;

Θέλετε δηλαδή μέσα από τη λογική του επιτήδειου ουδέτερου να εξισώσετε το θύμα με το θύτη και να μας τοποθετήσετε με τη λάθος πλευρά της ιστορίας. Όχι, είμαστε με το δίκαιο, με τον αμυνόμενο, με την ευρωπαίκή ένωση και το ΝΑΤΟ. Έχουμε ένα ακόμα λόγο να είμαστε ξεκάθαροι γιατί άλλες φαντασιώσεις μπορεί να πάρουν θάρρος και να επιδιώξουν να κάνουν τα ίδια. Είμαι πολύ σαφής σε τι ακριβώς αναφέρομαι.

Είπατε ότι η χώρα βγήκε ζημιωμένη από τη Μαδρίτη. Τι αποφασίστηκε ακριβώς; Πρώτον η διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είστε ή δεν είστε υπέρ; Αν ήσαστε πρωθυπουργός θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά; Γιατί αποτέλεσε ήττα το γεγονός ότι στο νέο στρατηγικό δόγμα γίνεται ρητή αναφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας; Τι ακριβώς κέρδισε η Τουρκία, η οποία ανέκρουσε πρύμναν και πήρε πίσω το βέτο με αντάλλαγμα τι ακριβώς;

Κάνετε αναφορές σε ενδεχόμενες πωλήσεις αεροσκαφών από τις ΗΠΑ στην Τουρκία παραγνωρίζοντας ότι χρειάζονται πολλά στάδια και το Κογκρέσο δεν έχει καμία διάθεση όσο η Τουρκία δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της.

Αν η Ελλάδα ήταν τόσο ζημιωμένη και η Τουρκία τόσο κερδισμένη, πώς μπορώ να εξηγήσω τις πατροτρύνσεις κ. Ερντογάν και την παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας λέγοντας μη ψηφίσετε το Μητσοτάκη. Να ακούσω την παρότρυνσή σας στα εθνικά πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Πρώτος εγώ το ζήτησα. Πού ήσαστε σε αυτό το μέτωπο όταν δεν στηρίξατε την ελληνογαλλική συμφωνία; Όταν δεν ψηφίσατε την πρόσφατη επένδυση στα Ραφάλ; Για εμάς η άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός. Θα σας παρακαλούσα αυτά να μην μένουν μόνο σε κενά λόγια, αλλά να υποστηρίζονται και από τις πράξεις σας».

«Στο ειδικό δικαστήριο θα κάτσει το περιβόητο ηθικό σας πλεονέκτημα» 

Για την υπόθεση της Novartis και την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο μίλησε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του. 

«Δύο κορυφαίοι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ στενοί συνεργάτες σας οδηγούνται στο ειδικό δικαστήριο για βαριά ποινικά αδικήματα. Αυτό είναι γεγονός. Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο, όχι για νόμπελ.


Κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Πάμε να δούμε τι λέει το βούλευμα για το οποίο πανηγυρίζεται. Ο κ. Παπαγγελόπουλος της άσκησε πίεση στην κ.Ράικου να διαβιβάσει το φάκελο της Novartis στη Βουλή χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά των πολιτικών προσώπων. ''Κάτσε και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου'', της είπε. 

Να χαίρεστε τους υπουργούς σας οι οποίοι παραπέμπονται στο ειδικό δικαστήριο για κακουργήματα. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας κατηγορείται για παρεμβάσεις στα ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Πανηγυρίζετε γιατί ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται με λιγότερες κατηγορίες, άρα τι είναι ολίγον ένοχος; Είναι υπόδικος για κακούργημα και εσείς λέτε θρίαμβος.

Ήρθατε κύριε Τσίπρα και κρεμάσατε δέκα πολιτικούς σας αντιπάλους στα μανταλάκια. Η εισαγγελέας αρχειοθέτησε 9 από 10 υποθέσεις. Μιλήσατε για συγγνώμη; Εσείς ζητήσατε συγγνώμη από τον κύριο Πικραμμένο;

Αλλά η δικαιοσύνη ήταν κακή όταν αρχειοθέτησε τις υποθέσεις. Θα σας πω ποια είναι η κατάληξη. Θα συγκροτηθεί Ειδικό Δικαστήριο και στο εδώλιο θα κάτσει το ηθικό σας πλεονέκτημα όταν θέλατε να ελέγξετε τους αρμούς τις εξουσίας. Μου είπατε θα με πάτε μέχρι τέλους, Θα με πάτε φυλακή; Τη δεύτερη φορά. Δεν θα υπάρξει δεύτερη φορά για εσάς. Ο ελληνικός λαός έχει μνήμη και κρίση και ξέρει ποιοι κράτησαν όρθια τη χώρα».

Επίθεση στον Τσίπρα για το δημοψήφισμα του 2015

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την περίοδο του του 2015, λέγοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε τρεις φορές ψέματα στον ελληνικό λαό, προεκλογικά το 2014, στο δημοψήφισμα και στο τρίτο μνημόνιο.

Αναλυτικά είπε:

«Κύριε Βαρουφάκη αν πιστεύετε ότι κοιμάμαι και ξυπνάω έχοντας έγνοια αν θα μπείτε στη Βουλή ή δεν θα μπειτε, έχετε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας.

Είναι ξεκάθαρο ότι σας κυνηγάνε οι ίδιες ερινύες για όσα έγιναν τον καταστροφικό εξάμηνο του 2015. Δεν έχετε ίδια ερμηνεία για το πώς κατέληξαν μετά το δημοψήφισμα. Να θυμηθούμε τι έγινε. Προκαλέσατε ή δεν προκαλέσατε εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά για να σκίσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο; Αν η χώρα ήταν χρεοκοπημένη γιατί εξαπατήσατε τη χώρα; Γιατί είπατε τέτοια ψέματα; Ο ελληνικός λαός δεν τα έχει ξεχάσει.

Οδηγήσατε τον ελληνικό λαό στην κάλπη για να πει ένα μεγαλοπρεπές όχι και να έρθετε μία εβδομαδα μετά να κάνετε μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα. Ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί γιατί υποχωρήσατε. Πήγατε μετά από 14 ώρες υπερήφανης διαπραγμάτευσης και μας φέρατε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο. Γιατί είστε περήφανος; Γιατί τους είπατε ψέματα τρίτη φορά; Τι ακριβώς θυμούνται οι Ελληνες από την 4ετή σας διακυβέρνηση;

Για να πάμε σε αυτά τα καφενεία που λέτε ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος. Από τα δικά σας στα 4 χρόνια τι θυμούνται οι Έλληνες; Όταν έρχεστε και υπερασπίζεστε αυτή την περίοδο ίσως κάποιοι ψηφοφόροι να κάνουν προβολή και να πουν λες να ξανακυβερνήσουν αυτοί οι δύο; Όταν τους έρχεται αυτή η σκέψη, θα αναπολούν με μεγαλύτερη ένταση τους καταστροφικούς σας χειρισμούς.

Υπερασπίζεστε μία περίοδο που διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό. Να θυμίσω τι έλεγε ο σύντροφός σας κ. Μελανσόν. Όλους καταφέρατε να τους εξαπατήσετε κ. Τσίπρα. Και γι'αυτό θέλετε να είστε υπερήφανος».

Για την αναφορά Τσίπρα περί Βατερλώ στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός παρουσίασε φωτογραφία από ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι στη δική του ομιλία ήταν «τρεις κι ο κούκος».

«Ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε και θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν»

Συνεχίζοντα στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, τόνισε:

«Πώς θα αντικρούσετε την αλήθεια; Αυξήθηκε ή δεν αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός; Δημιουργήθηκαν ή δεν δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας; Δεν μπορείτε να τα αντικρούσετε γιατί είναι αλήθεια.

Εμείς δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση. Ούτε είπαμε ότι η ψηφιακή κάρτα θα λύσει όλα τα προβλήματα στην αγορά εργασίας. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μη συνταχθούμε με τους εργαζόμενους που καταστρατηγούνται τα δικαιώματα τους από επιχειρήσεις που είναι αυθαίρετες. Δεν είναι δυνατόν σε μια χρονιά που ο τουρισμός πηγαίνει για ρεκόρ, να υπάρχουν τέτοια περιστατικά».

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

 


Από 1/1/2023 καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης σ' όλους - Ξεπάγωμα των συντάξεων

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, από την 1η Ιανουαρίου του 2023 και το ξεπάγωμα των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, ανακοίνωσε από βήματος της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την πρωτολογία του συζήτηση που διεξάγεται μετά από αίτημά του, σύμφωνα με τον άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής, κι έχει αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης.

«Τις επόμενες εβδομάδες όσοι οφείλουν στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν στο ευνοϊκότερο καθεστώς περισσότερων δόσεων του υπουργείου Οικονομικών και εξορθολογίζεται η διαδικασία παραγραφής. Αυτή θα γίνεται στη δεκαετία, στη συνέχεια στην πενταετία, με συμμόρφωση στις αποφάσεις του ανώτατου δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικές και αυτές τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Τόνισε επίσης πως «σήμερα μπορούμε πια να πούμε με πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα ότι αυτή η κυβέρνηση την 1.1.2023 θα καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης για όλους. Για συνταξιούχους και δημόσιους υπαλλήλους. Ενώ την ίδια ημέρα θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τίθενται σε τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων. Πρόκειται για ένα διπλό ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη της χώρας πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς ταυτόχρονα να απειλείται η δημοσιονομική ισορροπία και η ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας». Ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας ,ο πρωθυπουργός, τόνισε πως πρόκειται για μια ευκαιρία απολογισμού αλλά και προγραμματισμού της πορείας της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «στο επίκεντρο όλων των δράσεων μας είναι ο πολίτης, όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας». 

Στο σημείο αυτό τόνισε, «κοινωνική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάθε πολιτική μας καθώς όλες απευθύνονται τελικά στον πολίτη. Σε αυτό πηγαίνουν και οι προσλήψεις που κάναμε για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία στην εκπαίδευση, η στήριξη του ΕΣΥ, η στροφή της παιδείας σε πιο ποιοτικά, αναβαθμισμένα πανεπιστήμια, η στήριξη της τεχνικής κατάρτισης και πάνω από όλα οι επενδύσεις που έφεραν για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα πάνω από το φράγμα των 4 εκατομυρίων εργαζόμενων». «Αιχμή της πολιτικής μας είναι οι τολμηρές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της απασχόλησης. Θα μιλήσω για τέσσερα μεγάλα κεφάλαια της κοινωνικής μας πολιτικής. Την εργασία, την φροντίδα για καλύτερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες δουλειάς όσων ήδη απασχολούνται. Την καταπολέμηση της ανεργίας , της πιο στυγνής αδικίας. Τις παρεμβάσεις στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, στην αποκατάσταση ενός συστήματος που θα παρέχει γρήγορα και δίκαια τους κόπους του στον εργαζόμενο όταν αποσύρεται. Και οι πολιτικές μας για την προστασία των πιο αδύναμων» πρόσθεσε.

Για τον κατώτατο μισθό

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στα ζητήματα της εργασίας κομβική είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα. «Τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Ένας μισθός επιπλέον για κάθε εργαζόμενο

Αυτό δίνει στην Ελλάδα την 9η θέση στην ΕΕ, πάνω και από την Πορτογαλία την οποία συχνά προβάλλεται ως πρότυπο και αυτό συνεπάγεται και αύξηση στις τριετίες και τα επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε» είπε ο πρωθυπουργός. Επεσήμανε ακόμη πως βασικός στόχος που διατρέχει τις πολλές κυβερνητικές πρωτοβουλίες αυτά τα τρία χρόνια, είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές. «Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισεκ. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε» είπε. 

«Ευτυχώς όλα αυτά σήμερα ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα η Ελλάδα είναι μια άλλη Ελλάδα. Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ , ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη απευθύνθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ λέγοντας, «παραδώσατε την ανεργία στο 17,2 % και την ρίξαμε στο 12,5%, Παραδώσατε κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ. Στην εποχή σας ο ΟΑΕΔ άνοιγε με το ζόρι 10.000 θέσεις ετησίως, σήμερα δημιουργεί περισσότερες από 30.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και εμείς μειώσαμε πάνω από τριάντα φόρους. Είχαμε 17 περικοπές συντάξεων και μετά το καλοκαίρι του 2019 είχαμε μόνο αυξήσεις». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός , αναφέρθηκε στις δράσεις της κυβέρνησης, λέγοντας «ποιος νομοθέτησε τις επιπλέον γονικές άδειες; Ποιος νομοθέτησε τα επιπλέον 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται; Ποιος εισήγαγε την ψηφιακή κάρτα εργασίας; Ποιος επενδύει παραπάνω από 1 δις. συνολικά σε προγράμματα κατάρτισης; Ποιος θεσμοθέτησε τις νταντάδες γειτονιάς και τον προσωπικό βοηθό των ΑΜΕΑ;» . 

Επίσης πρόσθεσε , «όλα αυτά τα αποκαλέσατε κοινωνικό οδοστρωτήρα. Για τους εργαζόμενους που ο ΣΥΡΙΖΑ τους επικαλείται όμως δεν τον ενδιέφεραν ποτέ πραγματικά. Ούτε τον ενδιέφεραν οι απόμαχοι της δουλειάς αφού επιμένετε να ζείτε στον αστερισμό των συντάξεων Κατρούγκαλου. Δεν περιμένω ούτε και ετεροχρονισμένα κάποια αυτοκριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 
 
Τέλος υπογράμμισε ότι όλα όσα περιέγραψε δείχνουν την ανάγλυφη εικόνα της σημαντικής δουλειάς που έχει κάνει η κυβέρνηση σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής πολιτικής. «Είναι μια αντίληψη που θα εξακολουθήσει να μεταφράζεται σε καθημερινά μέτρα με επίκεντρο τον πολίτη. Αυτά αποδεικνύουν τελικά στην πράξη ποιος είναι αληθινά προοδευτικός και ποιος απλά δηλώνει στα λόγια κοινωνικά ευαίσθητος» είπε. «Σε ένα κόσμο διαρκών αλλαγών αλλεπάλληλων και πολλαπλών κρίσεων προϋπόθεση για κοινωνική ευημερία είναι η οικονομική ανάπτυξη. Ενώ θεμέλιο της οικονομικής προόδου είναι η σταθερότητα. Στις μέρες μας ισχυρό κράτος είναι το σταθερό κράτος. Αυτό που εξασφαλίζει σιγουριά και συνέχεια στις επιλογές του. Και το οποίο μπορεί να αποδεικνύει ότι δεν στηρίζει τον πολίτη ευκαιριακά αλλά με την δράση του μετατρέπει την αλληλεγγύη σε ένα διαχρονικό, σταθερό κανόνα που διέπει τις κοινωνικές σχέσεις» πρόσθεσε. Έκλεισε την ομιλία του με αναφορά στα λόγια Αμερικανίδας κοινωνιολόγου που έλεγε πως η κοινωνική αλληλεγγύη απαιτεί διαρκή και διαχρονική δέσμευση.
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ