Μητσοτάκης: Οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι - Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για τους εμπρηστές
Φωτογραφία: Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι - Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για τους εμπρηστές

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μεταξύ άλλων, μίλησαν για τα πύρινα μέτωπα που είναι ακόμα ενεργά, καθώς και για τις απώλειες 4 συμπολιτών μας.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι ημέρες ήταν δύσκολες και πολύ στενάχωρες. Θρηνούμε 4 συμπολίτες μας: 2 πιλότους που έπεσαν στη μάχη της φωτιάς και 2 συμπολίτες που δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τη φωτιά.

Η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα. Η χώρα πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναπροσαρμόσει τον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Το κράτος δεν ήταν απόν. Είναι βέβαιο πως πρέπει να γίνουμε καλύτεροι. Είναι η υποχρέωση που πρέπει να αναλάβουμε απέναντι στον ελληνικό λαό. Και στη μνήμη αυτών που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον.

Να ευχαριστήσω όσες και όσους δίνουν τη μάχη στα μέτωπα των πυρκαγιών. Βοήθησαν να κάνουμε πολύ μεγάλες εκκενώσεις χωρίς να κινδυνεύσει κανένας. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους πολίτες. Το κράτος να κινητοποιήσει τις εθελοντικές ομάδες της κοινωνίας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Δυστυχώς, είναι τραγικό ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα. Συναντά τις αδυναμίες και τις δυσκολίες μας. Η πολιτεία έχει ρόλο να παίξει, είναι συγκινητικό το πώς κινητοποιήθηκαν οι πολίτες στη Ρόδο.

Είναι τραγικό ότι χάνονται ανθρώπινες ζωές. Πάνω απ' όλα είναι η ανθρώπινη ζωή, αλλά χάνονται και ζωάκια και δεν μπορεί να γίνει εκκένωση εκεί, μόνο ό,τι κάνουν οι εθελοντές.
Τραγικό ότι χάσαμε τα δύο παλικάρια της Αεροπορίας και τους δύο συμπολίτες μας.
Μακάρι να έχουν δύναμη όσοι επιχειρούν στα μέτωπα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι φωτιές μπαίνουν κατά κανόνα από ανθρώπινο χέρι. Αν είναι από αμέλεια, είναι ασυγχώρητη. Ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης θα είναι αμείλικτος για τους εμπρηστές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ