Μητσοτάκης: Σε 6 μήνες από τώρα η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό

Μητσοτάκης: Σε 6 μήνες από τώρα η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και απηύθυνε ομιλία στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός σχολίασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Μάλιστα τόνισε «οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις. Κλείσαμε τα γήπεδα, θεσμοθετήσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο και παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική που μπορεί να αυξήσει τα πάθη, η συνολική εικόνα προσομοιάζει με ευρωπαϊκά γήπεδα. Και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε σταδιακά Ευρώπη.

Σε 6 μήνες θα παραδώσουμε το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο Μετρό της Θεσσαλονίκης τόνισε πως η πόλη σε 6 μήνες θα έχει το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό.

«Τα δεδομένα θα μας δείξουν πού πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα για το Μετρό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας ειδική αναφορά στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη που πρέπει να καλυφθεί με σύγχρονα μέσα μεταφοράς και την προτεραιοποίηση για να γίνει εκεί η επέκταση του Μετρό.

Παράλληλα προχώρησε και σε ένα πολιτικό σχόλιο ενόψει των Ευρωεκλογών λέγοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε παντού και στη χρηματοδότηση του Μετρό και στη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πόρους στο μέλλον. Οι διεκδικήσεις αυτές δεν γίνονται με προχειρότητα και ευχολόγια αλλά με δεδομένα, σχέδιο. Να μην το ξεχνάμε αυτό στις κάλπες του Ιουνίου όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Να θυμόμαστε πιο είναι το κόμμα που απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να διεκδικεί χωρίς να φωνασκεί και να φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα χωρίς να λαϊκίζει».

Τέλος τόνισε «το καλό να βρεθούμε στα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης πριν το τέλος του έτους, πιστεύω ότι θα είναι μια στιγμή προσωπικής δικαίωσης».

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ