Μητσοτάκης σε Αμερικανούς επενδυτές: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε σημαντικό τεχνολογικό κόμβο

Μητσοτάκης σε Αμερικανούς επενδυτές: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε σημαντικό τεχνολογικό κόμβο

Τις ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα σε επενδυτές από το εξωτερικό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο 23ο συνέδριο του Capital Link στη Νέα Υόρκη.

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2021 ήταν ακόμα πιο δυναμική από ό,τι αναμενόταν, και θα ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε Αμερικανούς επενδυτές

Αναφερόμενος στα τρία χρόνια διακυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως "υλοποιήσαμε τις υποσχέσεις μας.

«Οι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν, η αξία της μετοχής της ΔΕΗ έχει σχεδόν δεκαπλασιαστεί και η εταιρεία ολοκλήρωσε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με μεγάλη επιτυχία. Η ψηφιοποίηση του κράτους έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες οδεύουν προς μονοψήφια ποσοστά μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων το επόμενο έτος», είπε χαρακτηριστικά

Για τις προκλήσεις του 2022

Μιλώντας για τις προκλήσεις που υπάρχουν το 2022, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως το τρέχον έτος «δεν αποδεικνύεται λιγότερο ταραχώδες από τα προηγούμενα χρόνια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνιστά σοβαρή πρόκληση σε πολλαπλά μέτωπα. Ο πληθωρισμός επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις ΗΠΑ. Και φυσικά η πανδημία ελλοχεύει πάντα».

Μιλώντας για τη συνέχεια των μεταρρυθμίσεων και τον αντίκτυπο του Ταμείου Ανάκαμψης στην ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός είπε πως «όρεξή μας για μεταρρυθμίσεις παραμένει αμείωτη.

Πέρα από την ήδη φιλόδοξη ατζέντα μας, έχουμε τον επιταχυντή που ακούει στο όνομα «Ελλάδα 2.0», το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας, ένα σύνολο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων.

Η χώρα θα λάβει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις και χαμηλότοκα δάνεια. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών θα διευκολύνει τα σχέδιά μας για την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Το σύνολο των δανείων διοχετεύεται στον ιδιωτικό τομέα μέσω του τραπεζικού συστήματος, με διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS