Μητσοτάκης στους Sunday Times: Θα ζητήσω από τη Λιζ Τρας την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Μητσοτάκης στους Sunday Times: Θα ζητήσω από τη Λιζ Τρας την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τι επισήμανε για τη στάση που αναμένεται να διατηρήσει ο νυν βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος

Συνέντευξη στους Sunday Timesπαραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να θέσει το ζήτημα της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα, στην ομόλογό του, Λιζ Τρας, όταν επισκεφθεί το Λονδίνο αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στην εφημερίδα πως η Βρετανία πλησιάζει στην απόφαση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Σε μια περίοδο που η Τρας θα κοιτάζει να χτίσει αξιοπιστία και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κάπως στριμωγμένο όσον αφορά τη συνολική του εικόνα μετά από την κηδεία (της βασίλισσας) θα είναι μία φανταστική χειρονομία και αυτό είναι που θα της πω» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον βασιλιά Κάρολο, με τον οποίο είπε ότι έχει μία «καλή προσωπική σχέση», ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι είναι υποστηρικτικός στο ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών, αν και αναμένει ότι θα μείνει ουδέτερος λόγω της ιδιότητάς του. Η πεποίθηση αυτή βασίζεται στις συζητήσεις που είχαν οι δυο τους όταν ο Κάρολος ήταν Πρίγκιπας της Ουαλίας. «Νομίζω ότι το κλίμα έχει αλλάξει στο Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο, κατά το οποία ετέθη ξανά το αίτημα της επανένωσης με τον τότε Βρετανό πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει την πάγια θέση της βρετανικής κυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «ο Μπόρις αλλάζει απόψεις».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS