Μητσοτάκης: Tην Μ. Τετάρτη το επίδομα 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους, υπερήλικες, ΑμεΑ

Μητσοτάκης: Tην Μ. Τετάρτη το επίδομα 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους, υπερήλικες, ΑμεΑ

Το επίδομα των 200 ευρώ θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους, υπερήλικες και ΑμεΑ, τη Μεγάλη Τετάρτη όπως έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πρόκειται συνολικά για πάνω από 2 εκατομμύρια δικαιούχους, αν προσθέσει κανείς και τα αυξημένα επιδόματα παιδιών και πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται οι μέριμνες για αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, έκανε λόγο για ελληνικό σχέδιο για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τιμές του ρεύματος, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για κοινή ευρωπαϊκή λύση, δεσμεύτηκε να εκπονήσει ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή κρίση έχουμε διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ»ανέφερε επιπροσθέτως τονίζοντας πως «ψηφίσαμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό, προσθέτοντας στη φαρέτρα μας ακόμα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ενώ αυτήν την εβδομάδα αρχίζει και το ενισχυμένο 3μηνο πρόγραμμα που είχαμε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα.»

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μεγαλύτερες εκπτώσεις σε λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου ενώ ανέφερε πως η καθημερινή χρήση της βενζίνης και του πετρελαίου θα επιδοτείται από το κράτος και περισσότερο στα νησιά, γιατί εκεί το κόστος είναι μεγαλύτερο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ