Μπρατισλάβα: Ολιγόλεπτη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου

Μπρατισλάβα: Ολιγόλεπτη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου

Ολιγόλεπτη συνάντηση είχαν στην Μπρατισλάβα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας για να παρευρεθούν στο φόρουμ για θέματα ασφάλειας και ενέργεια, GLOBSEC 2020 Bratislava Forum, στο οποίο ομιλητής είναι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ Αθήνα και Άγκυρα έχουν συμφωνήσει στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα την Ελλάδα ότι πραγματοποιεί μονομερείς ενέργειες, κάνοντας προκλητικά βήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος καταλόγισε στην Ελλάδα ότι ενοχλείται από την παρουσία της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει με τίποτα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και ότι η Άγκυρα δεν θα δεχθεί λύση που να αγνοεί, όπως είπε, τους Τουρκοκύπριους.

Να σημειωθεί ότι το φόρουμ της Μπρατισλάβας έρχεται λίγες μέρες μετά το διπλό ταξίδι του κ. Στόλτενμπεργκ σε Άγκυρα και Αθήνα με επίκεντρο την εγκαθίδρυση ενός μηχανισμού στρατιωτικής απεμπλοκής προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ο μηχανισμός απεμπλοκής μπορεί να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθεί ο χώρος για διπλωματικές προσπάθειες. Πιστεύω ακράδαντα πως οι υποκείμενες διαφορές μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαπραγματεύσεων στο πνεύμα της αλληλεγγύης των Συμμάχων και του διεθνούς δικαίου», είχε υποστηρίξει από την Αθήνα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Στην Μπρατισλάβα θα βρεθεί και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας και ενδεχομένως να γίνουν κάποιες συζητήσεις. Το Βερολίνο, άλλωστε, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μειωθεί η ένταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και να μπορέσει να προχωρήσει ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS