ΝΑΤΟ: Ο Μητσοτάκης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είναι σε εξέλιξη - Συμμετέχουν Μπάιντεν και Μπλίνκεν

ΝΑΤΟ: Ο Μητσοτάκης στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είναι σε εξέλιξη - Συμμετέχουν Μπάιντεν και Μπλίνκεν

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται αυτή την ώρα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία και την ρωσική εισβολή.

Στην συνεδρίαση στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν επίσης και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Χθες, ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στην ανατολική του πτέρυγα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι περισσότερα από 100 πολεμικά αεροσκάφη έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

«Συγκαλέσαμε τηλεδιάσκεψη κορυφής για να αναλύσουμε την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Σημείωσε ότι «πρέπει να απαντήσουμε με ανανεωμένη αποφασιστικότητα και ακόμη μεγαλύτερη ενότητα». «Η ειρήνη στην ήπειρό μας έχει γίνει θρύψαλα», κατήγγειλε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βία για να προσπαθήσει να ξαναγράψει την Ιστορία και να στερήσει από την Ουκρανία τον ελεύθερο και ανεξάρτητο δρόμο της», υπογράμμισε.

Η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας εξήγησε ότι δεν υπάρχουν νατοϊκά στρατεύματα στη χώρα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ