ΝΔ: Ούτε μια «συγγνώμη» από Σπίρτζη -Θλιβερά προσκολλημένος στη γραμμή Τσίπρα «για όλα φταίνε οι άλλοι»

ΝΔ: Ούτε μια «συγγνώμη» από Σπίρτζη -Θλιβερά προσκολλημένος στη γραμμή Τσίπρα «για όλα φταίνε οι άλλοι»

Ανακοίνωση με την οποία εξαπολύει «βέλη» κατά του Χρήστου Σπίρτζη για τα όσα είπε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις ευθύνες που του αναλογούν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών εξέδωσε η ΝΔ.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ο Χρ. Σπίρτζης εμφανίστηκε στην αρμόδια επιτροπή «για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποτινάξει τις πολιτικές του ευθύνες, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Το κυβερνών κόμμα κατηγορεί τον πρώην υπουργό ότι, παρόλο που μίλησε για πάνω από 107 λεπτά, «δεν απηύθυνε ούτε μια "συγγνώμη" προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας» και ότι «παρέμεινε θλιβερά προσκολλημένος στη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα ότι "για όλα φταίνε οι άλλοι"».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να κρύβεται», ενώ σημειώνει ότι «η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και ευαισθησίας, ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης εμφανίστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποτινάξει τις πολιτικές του ευθύνες, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν και μίλησε περισσότερο από 107 λεπτά συνολικά, δεν απηύθυνε ούτε μια "συγγνώμη" προς τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά παρέμεινε θλιβερά προσκολλημένος στη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα ότι "για όλα φταίνε οι άλλοι".

Πρωταρχικής σημασίας για τον υπουργό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν να καταγγείλει ότι… στοχοποιήθηκε, καθώς, μόλις πήρε το λόγο, έσπευσε να μιλήσει για "μεθόδευση διάχυσης ευθυνών", "άθλια δημοσιεύματα" και μπαράζ αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς το πρόσωπό του.

Με κυνικό τρόπο και σε μια ομιλία γεμάτη αντιφάσεις και ανύπαρκτα δεδομένα και αριθμούς δήλωσε ότι "οι ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα είναι προσωποποιημένες".

Χαρακτήρισε "πολύ κακή τη σύμβαση 717", αλλά δεν εξήγησε γιατί ήταν ο ίδιος που έδωσε 6 παρατάσεις σε αυτή τη δήθεν τόσο "κακή σύμβαση", ενώ δεν είχε καμία πειστική απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα "γιατί δεν έλαβε υπόψη τις παρατηρήσεις των ελεγκτών, αν και είχε το πόρισμα της ΕΔΕΛ από το 2018" και, τέλος, παραδέχθηκε ότι η συμπληρωματική σύμβαση υπεγράφη τον Μάιο του 2021.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να κρύβεται.

Τα έγγραφα που παρουσίασε η κυβέρνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είναι αδιαμφισβήτητα και αποδεικνύουν ότι υπήρχαν όλες οι απαραίτητες δικλίδες ασφαλείας ώστε να μη συμβεί το δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, καταρρίφθηκαν με αποδείξεις και τεκμήρια όλα τα μυθεύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιμένει να στήνει επικοινωνιακά σόου, προσβλέποντας σε μικροπολιτικά οφέλη από μια αδιανόητη τραγωδία που μας έχει συνταράξει όλους.

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατέθεσε στην Επιτροπή επίσημο έγγραφο του ΟΣΕ που αποδεικνύει ότι ο τοπικός σταθμός τηλεδιοίκησης λειτούργησε την ημέρα του τραγικού δυστυχήματος από όλους τους σταθμάρχες σύμφωνα και με την εγκύκλιο του ΟΣΕ και το μόνο διάστημα που κακώς δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά έγινε χειροκίνητα, ήταν στη βάρδια του ακατάλληλου σταθμάρχη.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής ανέδειξε τις 5 δικλίδες ασφαλείας που υπήρχαν, αλλά, δυστυχώς, παρακάμφθηκαν, ενώ κατέρριψε ψεύδη και ισχυρισμούς που, συνειδητά, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί στους πολίτες το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε, δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ έπρεπε, το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, δεν ήταν εκεί αδικαιολόγητα ο δεύτερος και ο τρίτος σταθμάρχης, δεν εφαρμόστηκε ο Γενικός Κανονισμός Κινήσεως του ΟΣΕ, δεν έγινε η επικοινωνία για τα δρομολόγια όπως ορίζουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας, δεν είδαν οι υπεύθυνοι στον πίνακα ότι επί 12' το τραίνο βρίσκεται σε λάθος πορεία, παρά το ότι είχαν την τεχνική δυνατότητα.

Όμως, ούτε αυτά τα ατράνταχτα στοιχεία ο κ. Σπίρτζης βρήκε το θάρρος να τα παραδεχτεί.

Η κυβέρνηση δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνει. Ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις ευθύνες που της αναλογούν και έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τις παθογένειες, γυρίζοντας σελίδα στο μέλλον.

Το οφείλουμε στα αθώα θύματα αυτής της τραγωδίας, στους πολίτες αυτής της Χώρας και σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS