Nέα κόντρα Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

Nέα κόντρα Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

Τη στιγμή όπου η Κυβέρνηση και Κοινοπραξία που έχει αναλάβει το γιγαντιαίο σχέδιο της κατασκευής του Ελληνικού αναμένουν την ολοκλήρωση όλων των νομικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη των εργασιών η κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατεδάφιση των 900 αυθαίρετων κτισμάτων στις εγκαταστάσεις του Παλαιού Αεροδρομίου .

Την Πέμπτη 53 βουλευτές του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου κατέθεσαν νέα Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (Α.Κ.Ε.), σχετικά με την κατεδάφιση πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου στο Ελληνικό.

Στο κείμενο όπου εξηγείται το σκεπτικό της παραπάνω κίνησης αναφέρονται τα κάτωθι:

«Η επανακατάθεση της Α.Κ.Ε. της 14ης Ιουλίου γίνεται καθώς ΚΑΝΕΝΑ από τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών ΔΕΝ ανταποκρίθηκε στην υποχρέωσή του να προσκομίσει τα έγγραφα που ζητήθηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο προβλεπόμενο από τον Κανονισμό της Βουλής (ΚτΒ) χρονικό διάστημα, ώστε να αποδειχθεί εάν οι "επικοινωνιακής χρήσης" κατεδαφίσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο Ελληνικό έγιναν τελικά σύννομα, με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Το επικοινωνιακό φιάσκο της κατεδάφισης μόνο πέντε (5) εκ των εννιακοσίων (900) αυθαίρετων κτισμάτων στο Ελληνικό, ένα χρόνο μετά τη διάψευση της προεκλογικής δέσμευσης του κυρίου Μητσοτάκη, που θα έλυνε το θέμα σε μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, έχει σοβαρά ελλείμματα νομιμότητας, όπως αποκάλυψε και δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», στις 04.07.2020, εφόσον η φιέστα οργανώθηκε πριν εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες.

Μετά από τις φωτογραφίες και τα πλάνα του κυρίου Μητσοτάκη στο εργοτάξιο που "στήθηκε" εικονικά στο Ελληνικό, χωρίς φυσικά να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση στη Lamda Development και χωρίς το ελληνικό δημόσιο να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, προκύπτει και άλλο ένα σοβαρό έλλειμμα, ενδεικτικό της προχειρότητας της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η μη ανταπόκριση των συναρμόδιων Υπουργείων στην Α.Κ.Ε. των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παρέλευση της οριζόμενης στο άρθρο 133, παρ.3, του ΚτΒ προθεσμίας, εγείρει νέα ερωτήματα σε σχέση με το εάν η κυβέρνηση αδιαφορεί συνειδητά και επιλέγει να απαξιώνει το θεσμό του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, απαξιώνοντας ταυτόχρονα το δημοκρατικό έλεγχο και τη λογοδοσία, ή εάν έχει κάτι να κρύψει όσον αφορά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για το επικοινωνιακό φιάσκο στο Ελληνικό.»

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ