Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στην ΕΕ για τα ενεργειακά - Πρόταση για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης

Νέα παρέμβαση Μητσοτάκη στην ΕΕ για τα ενεργειακά - Πρόταση για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης

Στέλνει επιστολή με τη νέα ελληνική πρόταση - Στην κατεύθυνση μίας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στην ενεργειακή κρίση

Nέα παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτωπο της ενεργειακής κρίσης αναμένεται ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών Ενέργειας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παράλληλα με το εθνικό σχέδιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις και την προετοιμασία για την διασφάλισης της επάρκειας στην εφοδιαστική αλυσίδα του φυσικού αερίου, η Ελλάδα εξακολουθεί να εργάζεται και στη κατεύθυνση κοινής ευρωπαϊκής λύσης.

Έτσι, σε συνέχεια προτάσεων που είχε καταθέσει το προηγούμενο διάστημα με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και των συνεπειών της σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αναμένεται μια ακόμη παρέμβαση του Πρωθυπουργού ενόψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών ενέργειας.

Κεντρική ιδέα της πρότασης του πρωθυπουργού, ο οποίος θα στείλει σχετική επιστολή, είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού για τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης. Στόχος είναι να μπορέσει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει τις απώλειες που θα προκύψουν σε περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS