Νέος γύρος σε λίγο με Πολάκη στη Βουλή, σάλος μετά το χθεσινό σόου

Νέος γύρος σε λίγο με Πολάκη στη Βουλή, σάλος μετά το χθεσινό σόου

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε χθες κάθε προηγούμενο, όταν ζήτησε το λόγο στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ωστόσο άρχισε να μιλά για την υπόθεση Novartis και να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Παρά τις επιπλήξεις από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Παύλος Πολάκης δεν σταμάτησε, ούτε όταν του έκλεισαν το μικρόφωνο. Μάλιστα παρέμεινε για μία ώρα στο βήμα, ακίνητος ή τηλεφωνώντας! Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση.

Στόχος του κ. Πολάκη ήταν όχι να μιλήσει για τον υπό συζήτηση Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά να απευθυνθεί εκ νέου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για την υπόθεση της Novartis και να αμφισβητήσει ευθέως την απόφαση των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας πως «η αρχειοθέτηση δεν είναι αθώωση».

Αρχικά η κίνηση Πολάκη προκάλεσε αμηχανία σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα, ωστόσο η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της στη συνέχεια όχι μόνο τον στήριξε αλλά δικαιολόγησε κιόλας τη στάση του. Μάλιστα ο βουλευτής σε ανάρτηση του στο facebook έδωσε... ραντεβού συνέχειας της στάσης του για σήμερα στις 11:00. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην αίθουσα αναμένεται να είναι οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live από τη Βουλή

 

Ο χθεσινός διάλογος Αθανασίου -Πολάκη:

Πολάκης: Σήμερα είχαμε 128 νεκρούς. Το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας. Φέρτε τα μονοκλωνικά. Προμηθευτείτε πιο γρήγορα τα αντιικα, όπως της Pfizer.

Πάμε στο σκάνδαλο Novartis. Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη, που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση

Δεν είναι ιδιωτική διαφορά. Αφορά υπουργούς και πολιτικούς και πρέπει να δημοσιοποιηθεί.

Μιλάμε για σκάνδαλο, στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και πλήρωσε, γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λέει η απόφαση αρχειοθέτησης… Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για τη Novartis. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι δύο από τους τρεις εισαγγελείς.

Οι άλλες εταιρείες κατακρημνίστηκαν και η Novartis είχε πτώση μόνο 7%.

 

Αθανασίου: Πηγαίνετε στο θέμα της συνεδρίασης [αναπτυξιακός νόμος].

Πολάκης: Πάτε να με κόψετε.

Αθανασίου: Κάντε μια επίκαιρη ερώτηση, να σας απαντήσει ο Γεωργιάδης. Θα σας κλείσω το μικρόφωνο. Σας υπενθυμίζω τον κανονισμό. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου, θα σας αφαιρέσω τον λόγο

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτό ζητήσατε;

Αθανασίου: Αφήστε τα αυτά, αν δεν σταματήσετε, θα εφαρμόσω τον κανονισμό

Πολάκης: Αυτός είναι ο εξευτελισμός του Κοινοβουλίου

Αθανασίου: Θα μάθετε να σέβεστε τον κανονισμό

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη επειδή δεν μπορείτε να απαντήσετε, βάλατε τον πρόεδρο να με κόψει;

Αθανασίου: Θα σας ανακαλέσω στην τάξη. Μπείτε στο νομοσχέδιο.

Πολάκης: Παίρνει 130 και χάνει 130 η Novartis. Οι άλλοι πουλάνε 50 και παίρνουν 28. Αυτό δεν είναι προνομιακή μεταχείριση;

Αθανασίου: Σας ανακαλώ στην τάξη (σ.σ. σηκώθηκε όρθιος). Σας ανακαλώ, Θα διακόψω τη Βουλή. Θα καλέσω τον πρόεδρο της Βουλής να σας απευθύνει μομφή

Πολάκης: Καλέστε τον. Θαυμάστε πρόεδρο. Εξευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Κύριε Γεωργιάδη σας τα λέω από εδώ…

 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στήριξε τον Πολάκη με ανακοίνωση

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την Ν.Δ.

Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο.

Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία.

Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία».

Εκτροπή με ...το πουλί της χούντας

Η ανακοίνωση αυτή εκτροχίασε ακόμη περισσότερο τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος λίγη ώρα αργότερα έδωσε το… τελειωτικό χτύπημα, προκαλώντας εκ νέου, καθώς ανήρτησε τον φοίνικα της χούντας, λέγοντας «δεν θα τους περάσει».

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Εντέλει… ο Τασούλας δεν ήρθε, έστειλε τον αντιπρόεδρο Μπούρα να διακόψει τη συνεδρίαση!! Συνεχίζεται αύριο στις 11:00 το πρωί. Θα είμαστε όλοι εκεί ξανά! Δεν θα τους περάσει».

 YN 2022 02 01 11.04.20

ΝΔ: Aπαξίωση του πολιτεύματος, ευτέλεια της πολιτικής

«Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μετά το συμβάν. «Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους».

ΚΙΝΑΛ: Xουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ δεν καταδίκασε τη συμπεριφορά του Π. Πολάκη, εντός του κοινοβουλίου, παρότι αναφερόταν σε «σκάνδαλο Novartis» που αφορά και κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ, αλλά επέλεξε τις ίσες αποστάσεις απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα:

«Η αποψινή θλιβερή εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώνει ότι κάποιοι συνειδητά επιδιώκουν τον ολοένα και βαθύτερο ευτελισμό των θεσμών. Η χουλιγκανικού χαρακτήρα σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε πρωτοφανείς καταστάσεις και μετατρέπει τη Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή μιας τριτοκοσμικής χώρας» επισήμανε σε σχετικό σχόλιό του και το Κίνημα Αλλαγής, καταλήγοντας πως «μαζί δημιουργούν και συντηρούν τοξικό κλίμα που ενισχύει την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών για την πολιτική και υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Αυτές οι εικόνες και αυτές οι συμπεριφορές δεν αξίζουν στον Ελληνικό λαό».

Επίθεση ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ: Ταύτιση με τον Πολακισμό βλάπτει τη Δημοκρατία

Δριμεία κριτική στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του απέναντι στο επεισόδιο που προκάλεσε χθες ο Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, άσκησε η ΝΔ.

«Απέναντι σε ένα πρωτοφανές περιστατικό όπως το χθεσινό δεν μπορεί κανείς να κρατά ίσες αποστάσεις. Δεν μπορείς να κρατάς ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον Πολάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ από τη μια και τους κανόνες της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου από την άλλη. Γιατί ίσες αποστάσεις στην περίπτωση αυτή σημαίνουν ταύτιση με τον Πολακισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι βλαπτικό για τη Δημοκρατία. Πράγμα που θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί πολύ καλύτερα ιδίως όσοι έχουν εμπειρία στο Ευρωκοινοβούλιο», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ και καταλήγει:

«Το ΚΙΝΑΛ απέναντι σε μια καθαρά αντιθεσμική συμπεριφορά, επέλεξε το ρόλου του "επιτήδειου ουδέτερου". Ο κομματικός μικροϋπολογισμός υπερισχύει της θεσμικής υπευθυνότητας».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS