Επικοινωνία Δένδια με τον πρέσβη στην Αίγυπτο -Αγωνία για τους 150 Έλληνες στο Σουδάν

Επικοινωνία Δένδια με τον πρέσβη στην Αίγυπτο -Αγωνία για τους 150 Έλληνες στο Σουδάν

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο Σουδάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

«Ζητήθηκε η συνέχιση της διαρκούς επικοινωνίας με τους Έλληνες που βρίσκονται εκεί καθώς και με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στο Χαρτούμ, προκειμένου να υπάρχει ο βέλτιστος συντονισμός για την ασφάλεια και την παροχή της μέγιστης δυνατής βοήθειας προς τους εκεί Έλληνες ομογενείς», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Κατσανιώτης: Στους 150 οι εγκλωβισμένοι Έλληνες

Υπενθυμίζεται πως ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, δήλωσε το πρωί της Τρίτης του Πάσχα ότι πάνω από 1.000 Ευρωπαίοι πολίτες και περίπου 150 Έλληνες βρίσκονται στο Σουδάν, όπου μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη μεγαλύτερη παραστρατιωτική δύναμη του Σουδάν.

«Αν δεν βρεθεί ασφαλής δίοδος, δεν προχωράμε σε εκκενώσεις», ανέφερε ο κ. Κατσανιώτης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες να δούνε όλες τις πιθανότητες, γιατί ακόμα και το αεροδρόμιο δεν λειτουργεί. Οπότε, πρέπει να βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος. Αν δεν βρεθεί ασφαλής δίοδος, δεν προχωράμε σε εκκενώσεις, είναι ακόμα πιο επικίνδυνο».

Σημειώνεται πως 15 ορθόδοξοι -ανάμεσά τους Έλληνες- είναι εγκλωβισμένοι στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS