Νίκος Δένδιας: Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών - Ήχησαν οι σειρήνες ενώ συναντούσε τον Ουκρανό ομόλογό του

Νίκος Δένδιας: Σε καταφύγιο στο Κίεβο ο υπουργός Εξωτερικών - Ήχησαν οι σειρήνες ενώ συναντούσε τον Ουκρανό ομόλογό του

Ο υπουργός Εξωτερικών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας

Περιπέτεια για τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, καθώς ενώ βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών, για να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ήχησαν οι προειδοποιητικές σειρήνες στο Κίεβο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη του ΣΚΑΪ στην Ουκρανία, Έλλη Κασόλη, ο υπουργός Εξωτερικώνμεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Αυτήν την ώρα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του Κουλέμπα.

Οι διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία όπως και ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια βρέθηκαν στην ατζέντα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, στο Κίεβο, από όπου καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού.

Όπως έγραψε σε tweet του από την επίσκεψη, ο Έλληνας ΥΠΕΞ συναντήθηκε και με τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης.

«Ατζέντα: κοινοβουλευτική διπλωματία, σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά θέματα και ελληνική ομογένεια. Καταδίκασα πλήρως τον αναθεωρητισμό. Ευχαρίστησα την Λίνα Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών» έγραψε στο twitter ο κ.Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό. 

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι, δεν είναι η πρώτη φορά που ξένος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ουκρανία χρειάζεται να μεταφερθεί εσπευσμένα σε καταφύγιο γιατί ηχούν οι σειρήνες λόγω επίθεσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS