Νίκος Παναγιωτόπουλος: Παρέδωσε σε γερουσιαστές των ΗΠΑ πλήρη φάκελο με τις τουρκικές προκλήσεις και ύβρεις

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Παρέδωσε σε γερουσιαστές των ΗΠΑ πλήρη φάκελο με τις τουρκικές προκλήσεις και ύβρεις

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τα θέματα Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για τη στήριξη στον ουκρανικό λαό που βιώνει τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επτά Αμερικανούς γερουσιαστές που συμμετέχουν στην Επιτροπή για τον Αμυντικό Προϋπολογισμό (House Armed Services Committee -HASC-), τους οποίους δέχθηκε στο γραφείο του.


Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Αμερικανών γερουσιαστών που βρέθηκε στο υπουργείο Άμυνας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό, ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αμυντικών Υποθέσεων Άνταμ Σμίθ.

Εκεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τους υποδέχθηκε με ένα «απρόσμενο» δώρο. Καθένα από τα μέλη της HASC παρέλαβε από έναν απολύτως επικαιροποιημένο φάκελο με τις προσβολές, τις απειλές και τις ύβρεις της τουρκικής ηγεσίας έναντι της Ελλάδος από τις αρχές Αυγούστου ως σήμερα.

Με λιτό τρόπο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέδειξε στους Αμερικανούς επισήμους πώς η Άγκυρα προκαλεί αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, επιδεινώνοντας τις σχέσεις της με την Ελλάδα χρησιμοποιώντας κίβδηλες αιτιάσεις, ψεύτικες ειδήσεις και κατασκοπευτικές ενέργειες (όπως η αεροφωτογράφηση στρατιωτικών δραστηριοτήτων με καταφανή υπέρπτηση σε ελληνικό νησί).

Στους δέκα φακέλους που επέδωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος στους συνομιλητές τους συμπεριέλαβε χάρτες όπως της περιβόητης «Γαλάζιας Πατρίδας», στοιχεία για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις στα νησιά, τόσο τεκμηριωμένες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση από κανέναν στο ΝΑΤΟ.

Στη συζήτηση που έγινε, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στην επιθετική στάση μιας χώρας – μέλους της Συμμαχίας έναντι μιας άλλης γεγονός που παραβιάζει τις πρόνοιες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, ενώ θίγει άμεσα την Ελλάδα που έχει αποδείξει ότι είναι πιστός και συνεπής σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Σε αυτό το σημείο μάλιστα αναπτύχθηκε συζήτηση για την εφαρμογή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος – ΗΠΑ (MDCA) και παρατέθηκαν στοιχεία που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, τις συνεκπαιδεύσεις και τη λειτουργία υποδομών παροχής διευκολύνσεων προς τις ΗΠΑ σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη και Στεφανοβίκειο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ