Ο διάλογος «φωτιά» που εκθέτει διεθνώς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Ο διάλογος «φωτιά» που εκθέτει διεθνώς τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Τον διάλογο του υπουργού Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, αποκάλυψε ο ΣΚΑΪ μέσα από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αρχικές συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα είχαν γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο κ. Στόλτενμπεργκ βρέθηκε στο Βερολίνο, όπου πέρα από τον Ν. Παναγιωτόπουλο συναντήθηκε και με την Ανεγκρέτ Κραμπ-Κάρενμπαουερ.

Το ζήτημα ήλθε στην επιφάνεια την Πέμπτη αργά το απόγευμα, όταν στην ιστοσελίδα του ΝΑΤΟ αναρτήθηκε δήλωση του κ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ενημέρωνε πως ύστερα από επικοινωνία του με τους ηγέτες Ελλάδας και Τουρκίας, «οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για να συσταθεί ένας μηχανισμός στρατιωτικής αποτροπής σύγκρουσης ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι περιστατικών και ατυχημάτων στην Ανατ. Μεσόγειο».

Ηχηρή και άμεση ήταν, ωστόσο, η διάψευση της Αθήνας στην αιφνιδιαστική ανακοίνωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ πως Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες για την έναρξη τεχνικού διαλόγου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ο διάλογος: 

Παναγιωτόπουλος:

Όσο παραμένουν σ’ αυτό το σημείο τόσα πλοία αυξάνεται ο κίνδυνος να γίνει κάτι λόγω υπερσυγκέντρωσης, κόπωσης και έντασης πολλών πλοίων σε μια τόσο περιορισμένη περιοχή.

Στόλτενμπεργκ:

Εντάξει. Τι μπορώ να κάνω;

Παναγιωτόπουλος:

Να μεσολαβήσεις ώστε να βρεθεί τρόπος να αποσύρει αμέσως ο Ερντογάν όλα τα πλοία. 

Στόλτενμπεργκ:

Όλα τα πολεμικά;

Παναγιωτόπουλος:

Όλα τα πολεμικά.

Στόλτενμπεργκ:

Και το Ορούτς Ρέις;

Παναγιωτόπουλος:

Βεβαίως και το Ορούτς Ρέις. Αν αποσυρθούν τα πολεμικά, θα φύγει και αυτό, γιατί ποτέ δε βγαίνει χωρίς συνοδεία πολεμικών πλοίων.

Ο Στόλτενμπεργκ μετά την αντίδραση της Αθήνας ανασκεύασε για όσα είπε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτή η κίνηση από τον Στόλτενμπεργκ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS