Ο Χατζηδάκης ανακαλεί όλες τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο των εορτών για την ταχεία έκδοση συντάξεων

Ο Χατζηδάκης ανακαλεί όλες τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ την περίοδο των εορτών για την ταχεία έκδοση συντάξεων

Να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 ζήτησε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, από τον διοικητή του ΕΦΚΑ.

Το αίτημα του υπουργού Εργασίας βασίζεται στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει για την ταχεία έκδοση συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο κ. Χατζηδάκης βασίζει το σχετικό του αίτημα στις προβλέψεις του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007. Κατέληξε δε σε αυτήν την απόφαση, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων, μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου, οι άδειες, που δεν χορηγούνται κατ’ εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης, θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS