Ο Μητσοτάκης το Σάββατο στη Σαντορίνη - Εγκαινιάζει το άνοιγμα του τουρισμού

Ο Μητσοτάκης το Σάββατο στη Σαντορίνη - Εγκαινιάζει το άνοιγμα του τουρισμού

Στη μαγευτική Σαντορίνη θα βρεθεί το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να «εγκαινιάσει» το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Στέλιος Πέτσας «το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σαντορίνη, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού».

Σε ερώτηση για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι «οι 30 τουρίστες, δεν σχετίζονται τόσο με αυξημένα τουριστικά ρεύματα».

Ο πρωθυπουργός με την κίνηση αυτή θα θελήσει να «πάρει πάνω του» σε επικοινωνιακό επίπεδο την προσέλκυση τουριστών, καθώς η βαριά βιομηχανία της χώρας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε ανταποκριτές στην Ελλάδα ξένων μέσων ενημέρωσης για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από τη διεθνή προβολή της χώρας μας σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωναμε την ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης το α’ τρίμηνο κατέγραψε μείωση 6,5% εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2019, έναντι μείωσης 22,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018.

Στις επιμέρους κατηγορίες καταγράφηκαν τα εξής: Ο δείκτης κύκλου εργασιών στον κλάδο της «Παροχής υπηρεσιών καταλύματος» παρουσίασε μείωση 22,1% το α’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2019, έναντι μείωσης 45,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018.

*Ο δείκτης κύκλου εργασιών στον κλάδο της «Παροχής υπηρεσιών εστίασης» παρουσίασε μείωση 1,6% το α’ τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2019, έναντι μείωσης 10,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2019 προς το 2018.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ