Γεωργιάδης για το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Δεν φορολογούνται τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Γεωργιάδης για το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Δεν φορολογούνται τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας παρουσιάζουν o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου και ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Μηλαπίδης.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την ενθάρρυνση της απασχόλησης συνταξιούχων, με την κατάργηση της περικοπής του 30% της σύνταξης και τη θέσπιση, αντ’ αυτού, μη ανταποδοτικού πόρου υπέρ e-ΕΦΚΑ, υπολογιζόμενου επί του εισοδήματος από την ασφαλιστέα εργασία, που ευνοεί τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων συνταξιούχων, τη δεύτερη για εφέτος έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, τη δυνατότητα, για πρώτη φορά, συνταξιοδότησης μη μισθωτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές ασφαλιστικών εισφορών στον e-ΕΦΚΑ έως 30.000 ευρώ από 20.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα

Επίσης, την ενιαιοποίηση των προϋποθέσεων θεμελίωσης επικουρικής σύνταξης, την επέκταση του επιδόματος μητρότητας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για 9 μήνες και στις μη μισθωτές (αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες) μητέρες, ολοκληρώνοντας την ενιαιοποίηση κανόνων, που είχε ξεκινήσει με την εξίσωση του χρόνου καταβολής του επιδόματος μητρότητας σε μισθωτές μητέρες ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και την καθιέρωση προπληρωμένης κάρτας για την καταβολή της πλειοψηφίας των επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν φορολογούνται τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Δεν φορολογούνται τα εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και η εισαγωγή φορολογικών συντελεστών αφορά τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, ξεκαθάρισε κατά την εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τα ΤΕΑ που το θεσμικό τους πλαίσιο φτιάχτηκε πριν από 21 χρόνια για να δώσουμε ώθηση στον δεύτερο ασφαλιστικό πυλώνα είχαν θεσπιστεί γενναία φορολογικά κίνητρα και πρακτικά τα χρήματα αυτά ήταν αφορολόγητα. 300 εκατ. ευρώ το αποθεματικό των ταμείων αυτών που είναι μικρό. Στην πραγματικότητα αυτά τα 21 χρόνια ο θεσμός αυτός δεν έχει λειτουργήσει παρά μόνο για ορισμένες μεγάλες επιχειρήσεις» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ