Oι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού - Τα μέτρα για ακρίβεια και στεγαστική πολιτική

Oι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού - Τα μέτρα για ακρίβεια και στεγαστική πολιτική

Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε «κάλεσμα προς τους εργοδότες να κινηθούν ανάλογα και προς τις άλλες κατηγορίες μισθωτών».

Έπειτα από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού, το επόμενο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να πάρει νέες πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσημο, σε μία περίοδο με αλεπάλληλες κρίσεις να μαστίζουν τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, μέσα στον Μάιο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς η ομιλία του πρωθυπουργού στο συνέδριο της ΝΔ καθώς και το -υπό διαμόρφωση- σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Με δήλωσή του, ο πρωθυπουργός στάθηκε σε δύο σημεία. Το γεγονός ότι παρά την δυσκολία της περιόδου και αντιλαμβανόμενοι τη δυσχέρεια των χαμηλόμισθων η αύξηση που αγγίζει το 10% αποτελεί «πολιτική απόφαση», παρά τις αντίεθετες εισηγήσεις θεσμικών φορέων που πρότειναν χαμηλότερο ποσό. Με αυτόν τον τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει ότι αντιλαμβάνεται την νέα πραγματικότητα που προέκυψε έπειτα από την ενεργειακή κρίση και αυτήν του πληθωρισμού.

Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε «κάλεσμα προς τους εργοδότες να κινηθούν ανάλογα και προς τις άλλες κατηγορίες μισθωτών». Με αυτήη την αναφορά τους υπενθύμισε ότι με το κράτος να στέκεται αρωγός στο δύσκολο διάστημα των lockdown επιδοτώντας τους, ασκώντας παράλληλα μείωση εισφορών και φόρων, αναμένοντας από τους ίδιους να συμβάλλουν σε αυτή τη συγκυρία ώστε «να μην διαρραγεί η κοινωνική μας συνοχή».

Οι ανακοινώσεις του στο συνέδριο της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ θα κάνει ειδική αναφορά ειδική αναφορά και να ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα στήριξης για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι νέοι, με την στήριξη για την αγορά κατοικίας για νέα ζευγάρια και ξεδίπλωμα της στεγαστική πολιτικής της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας επεξεργάζονται το εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πίεση προς τις Βρυξέλλες για μια κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος, ωστόσο υπάρχουν στελέχη που εκτιμούν ότι πρέπει να δράσει νωρίτερα καθώς η πίεση των υψηλών λογαριασμών ρεύματος προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι μεγάλη και δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο.

Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που δεν είναι αισιόδοξοι ότι στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Μαΐου θα βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των 27 ηγετών, καθώς υπάρχουν ισχυρά συμφέρονται αντίστασης από χώρες του Βορρά όπως η Ολλανδία, η Φιλανδία και η Γερμανία. «Άρα πρέπει να δράσουμε άμεσα με το δικό μας σχέδιο», είναι η θέση αυτών των στελεχών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ