Οικονόμου: H κυβέρνηση μένει στη διάψευση του Ρώσου πρέσβη για άνοιγμα προξενείου στα Κατεχόμενα

Οικονόμου: H κυβέρνηση μένει στη διάψευση του Ρώσου πρέσβη για άνοιγμα προξενείου στα Κατεχόμενα

Για τη διάψευση από το Ρώσο πρεσβευτή στην Κύπρο της πληροφορίας ότι η Ρωσία προτίθεται ν’ ανοίξει προξενείο στα Κατεχόμενα μίλησε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση μένει στη διάψευση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά».

Ερωτώμενος για την πληροφορία που προκάλεσε εντάσεις στην Ελλάδα αλλά και φυσικά στην Κύπρο, τόνισε ότι: «Καταρχήν νομίζω, υπάρχει μια διάψευση του Ρώσου πρεσβευτή στην Κύπρο για την πρόθεση αυτή. Δεν θα μπορέσει να είναι και διαφορετικά, δεδομένου ότι η Ρωσία και ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και με άλλες τοποθετήσεις της έχει τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό. Μένουμε στη διάψευση του Ρώσου πρεσβευτή στην Κύπρο».

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή, η «Καθημερινή» της Κύπρου έγραψε ότι: «Μια νέα πτυχή που δείχνει – υπό το βάρος των εξελίξεων στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία – να απασχολεί τη ρωσική προσέγγιση στην ανατολική Μεσόγειο είναι η ειλημμένη απόφαση της Μόσχας για τη λειτουργία ρωσικής προξενικής αρχής στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η Μόσχα είχε προσεγγίσει, όπως γνωρίζει η «Κ», τις αρχές της Κ.Δ. (σ.σ. Κυπριακής Δημοκρατίας) από τον περασμένο Ιανουάριο (2021) προκειμένου να ενημερώσει – αλλά και να ζητήσει κατανόηση επί τούτου – για την πρόθεσή της να ανοίξει προξενικό γραφείο στα Κατεχόμενα».

Λίγο μετά την έναρξη του πολέμου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ σε μια αποστροφή του λόγου του έκανε λόγο για «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της Ρωσίας στο κυπριακό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ