Οικονόμου: Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό

Οικονόμου: Η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα δεν παραδόθηκε ποτέ στον πρωθυπουργό

Με την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στις συζητήσεις που αφορούν και το μεταναστευτικό με τα γεγονότα στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας να είναι στο επίκεντρο, ενώ ενημέρωσε τους εταίρους για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δείτε  το briefing:

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου μίλησε για την υπερψήφιση από την ολομέλεια της Γερουσίας του νομοσχεδίου για τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ (NDAA) και την αμυντική συμφωνία με την Ελλάδα. Όπως είπε αναγνωρίζει την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Μιλώντας για την πανδημία ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως η μετάλλαξη Όμικρον οδήγησε την χώρα στην λήψη έκτακτων μέτρων όσον αφορά τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Η χώρα θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή.

Για την μελέτη Τσιόδρα - Λύτρα

Αναφερόμενος στην μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, είπε πως η κυβέρνηση από την αρχή αξιοποίηση την επιστήμη για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα είπε πως κανιβαλίζει την επιστήμη, κάνοντας τοξική αντιπολίτευση.

Στην συνέχεια ο Οικονόμου είπε:

  1. Η μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί στον ίδιο και σε κανέναν συνεργάτη στο Μαξίμου.
  2. Επαναλαμβάνει γνωστές αδυναμίες όταν δέχεται πίεση το ΕΣΥ. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για την ανάγκη ανασυγκρότησης του ΕΣΥ και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ Αττικής και της περιφέρειας.
  3. Η διασωλήνωση ασθενών εκτός ΜΕΘ γίνεται από ανάγκη, μέχρι να καταστεί εφικτή η μεταφορά στην ΜΕΘ. Προφανώς υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση εντός ΜΕΘ, ο πρωθυπουργός, δεν ισχυρίστηκε ποτέ το αντίθετο.
  4. Σκόπιμα, με χυδαίο τρόπο ο κ. Τσίπρας επικεντρώνεται στις ΜΕΘ. Οι πολίτες γνωρίζουν τι παρέδωσε. Σημαντικό είναι το πώς δεν θα φτάνουμε στη διασωλήνωση. Το ζητούμενο είναι να έχουμε λιγότερες διασωληνώσεις τις οποίες έχουμε όταν έχουμε περισσότερους εμβολιασμούς.

Στην συνέχεια είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Να σας θυμίσω τι έκανε ο κ. Τσίπρας

  • 1/12/2021 καταψήφισε τους άνω των
  • 8/12 καταψήφισε τις ποξνές αντιεμβολιαστές
  • καταψήφισε τα αυστηρά πρόστιμα στα πλαστά
  • 22/07 καταψήφισε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ