Οικονόμου: Προανήγγειλε δραστική μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος - Έρχονται οριζόντια μέτρα για όλους

Οικονόμου: Προανήγγειλε δραστική μείωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος - Έρχονται οριζόντια μέτρα για όλους

«Θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη στις καταναλώσεις οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα», υπογράμμισε.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

Αρχικά, σχετικά με τη μονάδα FSRU στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε ότι πρόκειται για έργο, ώστε η Ελλάδα γρήγορα να μετατραπεί σε στρατηγικό κόμβο.

«Ένα ακόμα στρατηγικό σημείο για LNG στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ακόμα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πληρωμές για το ρωσικό φυσικό αέριο που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με τρόπο τέτοιο, ώστε και να μην παραβιαστούν οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Ρωσία και να μην τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια του εφοδιασμού της χώρας μας με φυσικό αέριο.

Πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που θα απαντά στο πρόβλημα της ακρίβειας στις τιμές ενέργειας.

«Το ελληνικό δημόσιο κατέχει σήμερα στη ΔΕΗ το 34%. Η περιουσία του ελληνικού λαού με αυτό ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο από 150 ευρώ το 2019. Αν η ενεργειακή κρίση μας έβρισκε με τη ΔΕΗ του 2019 οι συνέπειες για τους καταναλωτές θα ήταν χειρότερες. Είναι ψέματα ότι οι Έλληνες πληρώνουν το ρεύμα πιο ακριβά το ρεύμα από τους άλλους Ευρωπαίους.», πρόσθεσε.

«Με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη στις καταναλώσεις οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα», υπογράμμισε.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως τα νέα μέτρα θα αποφέρουν δραστική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα είναι οριζόντια και θα αφορούν σε όλους.

Μέτρα πυροπροστασίας

Σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας, είπε πως θα υπάρξει αύξηση της επιτήρησης από αέρος και από εδάφους. Ακόμα, ο αριθμός των εναέριων μέσων θα είναι αυξημένος και τα εναέρια μέσα θα είναι στοχευμένα προσαρμοσμένα στις μορφολογικές ανάγκες της χώρας μας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην προσπάθεια χειραγώγησης των ΜΜΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «τα όσα περιγράφοντα στα ΝΕΑ είναι συγκλονιστικά».

«Πρόκειται για απαράδεκτες συμπεριφορές για μια δημοκρατία», είπε καταλήγοντας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ