Οικονόμου: Στέλνουμε στην Ουκρανία παλιά τεθωρακισμένα – Τα αντικαθιστούμε με πιο σύγχρονα όπλα

Οικονόμου: Στέλνουμε στην Ουκρανία παλιά τεθωρακισμένα – Τα αντικαθιστούμε με πιο σύγχρονα όπλα

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και τοποθετήθηκε επί της αποστολής βοήθειας στην Ουκρανία από την πλευρά της Ελλάδας.

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι η απόφαση να στείλουμε στην Ουκρανία τα πεπαλαιωμένα τεθωρακισμένα εντάσσεται στην θέση της χώρας για ουσιαστική στήριξη της Ουκρανίας και συμπλήρωσε πως η απόφαση είναι ευθυγραμμισμένη τόσο με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ όσο και με αυτά που κάνουν όλα τα κράτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως στην Ουκρανία αποστέλλεται οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και οτιδήποτε πεπαλαιωμένο στέλνουμε, το αντικαθιστούμε με πιο σύγχρονα όπλα.

Πρόκειται, όπως είπε, για τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία η Ελλάδα παρέλαβε το 1992 και επί της ουσίας είναι αδρανοποιημένα και η Γερμανία θα μας τα αντικαταστήσει με πιο σύγχρονα.

«Πρώτα θα έρθουν τα πιο σύγχρονα και μετά θα φύγουν τα πεπαλαιωμένα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «όχι μόνο δεν θα μας λείψουν, αλλά θα πάρουμε και πιο σύγχρονα».

Απάντηση στην αξιωματική αντιπολίτευση

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι αυτό έγινε γνωστό στην Ελλάδα από την συνέντευξη Σολτς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η συμφωνία έκλεισε κατόπιν συνεννόησης μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού επιτελείου και αναρωτήθηκε: «Υπάρχει περίπτωση να μείνουν κρυφά αυτά τα πράγματα;».

«Όταν θα έρχονταν τα καινούρια και θα φύγουν τα παλιά θα γινόταν η ανακοίνωση» συμπλήρωσε.

Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι η συμφωνία αυτή δεν θα κοστίσει απολύτως τίποτα στην Ελλάδα και πως οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Άμυνας μέσα στον επόμενο ένα-ενάμιση μήνα.

Ελληνοτουρκικά

Για την Τουρκία σημείωσε ότι είναι απόλυτη η θέση του πρωθυπουργού ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ίσες αποστάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αυτό διατυπώθηκε τόσο στις ΗΠΑ και τους εταίρους όσο και στην χτεσινή συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο.

«Δεν είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνεται η Γερμανία το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η Τουρκία και τις απειλές σε βάρος της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η χώρα με αυτοπεποίθηση θα αντιμετωπίσει και αυτή την φορά την τουρκική κλιμάκωση της έντασης, επειδή έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε ισχυρές συμμαχίες και συμφωνίες και έχουμε ενισχύσει την αποτρεπιτκή ικανότητα της χώρας.

Πρόσθεσε ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για όλα τα δεδομένα. «Αποδομούμε όλους τους λεονταρισμούς και τον παραλογισμό της Τουρκίας, τα αντανακλαστικά της χώρας είναι πάντα ενεργοποιημένα» είπε.

Διευκρίνισε πάντως ότι δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι είμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, αλλά ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρας και παράγων σταθερότητας στην περιοχή.

Για την ακρίβεια είπε ότι είναι εξωγενείς οι αιτίες, ότι το πρόβλημα το αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης, και η κυβέρνηση έχει σχέδιο. Για την αύξηση στις τιμές των καυσίμων είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα, αλλά «είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε και τα όρια των δημοσιονομικών αντοχών».

Για τις εκλογές είπε ότι η κυβέρνηση δεν αναλώνεται σε τακτικισμούς και πως εκλογές θα γίνουν το 2023.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS