Οικονόμου: Στο τραπέζι η εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών - Ανακοινώσεις θα γίνουν όταν είναι έτοιμη η κυβέρνηση

Οικονόμου: Στο τραπέζι η εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών - Ανακοινώσεις θα γίνουν όταν είναι έτοιμη η κυβέρνηση

Για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, διευκρινίζοντας ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν όταν η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι υπάρχουν σενάρια για στοχευμένο επίδομα και ιδέες που συζητούνται, ωστόσοη κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες όταν είναι σίγουρη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο τον μήνα Μάρτιο.

«Επεξεργαζόμαστε συνεχώς όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία. Προφανώς το επόμενο διάστημα, ο επόμενος μήνας θα είναι κρίσιμος», είπε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε για κάτι που δεν θα είναι μέτρο μόνιμης στήριξης. Θα έχουν τη δική τους περίμετρο και στόχευση», «όταν έχουμε κάτι να το πούμε θα το πούμε μετρημένα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τόσο το εύρος, όσο και το βάθος αυτής της στήριξης, είναι κάτι που προφανώς θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Άρα δεν θα είναι κάτι το οποίο θα είναι ασήμαντο, ούτε θα είναι επικοινωνιακού τύπου. Σχεδιάζουμε και θέλουμε να κάτι που θα έχει ουσιαστικό αποτύπωμα», πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη ενίσχυση, σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, δεν αναιρεί, αντιθέτως έρχεται να προστεθεί στην οριζόντια στήριξη προς τους πολίτες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το επόμενο διάστημα.

Ειδικά για τις ενεργειακές ανατιμήσεις διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.


Για την χαλάρωση των μέτρων

Για τα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Οικονόμου εκτίμησε ότι και η Ελλάδα θα ακολουθήσει την τάση χαλάρωσης και της επιστροφής στην κανονικότητα που υπάρχει και στον υπόλοιπο κόσμο και πως πρέπει να αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών. 

Όσον αφορά στο καρναβάλι εμφανίστηκε διστακτικός λέγοντας ότι «δεν θα είμαστε εκεί».

Για τα πρόστιμα τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60, διαβεβαίωσε ότι τα πρόστιμα βεβαιώνονται κανονικά στους περίπου 250.000 και 300.000 πολίτες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

 

 

  

 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2022 YSTEROGRAFO NEWS