Οικονόμου: Σύσκεψη Μητσοτάκη-Γεωργαντά τη Δευτέρα - Αποθέματα και πιθανοί κίνδυνοι στο επίκεντρο

Οικονόμου: Σύσκεψη Μητσοτάκη-Γεωργαντά τη Δευτέρα - Αποθέματα και πιθανοί κίνδυνοι στο επίκεντρο

«Ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής, θα επαναλάβει την πρόταση για ευρωπαϊκή παρέμβαση στην ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Στις εξελίξεις σχετικά με την πόλεμο στην Ουκρανία και στη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, τοποθετήθηκε μιλώντας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός θα επαναλάβει τη στήριξη της χώρας μας στην Ουκρανία, θα υπογραμμίσει την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της κυριαρχίας, καθώς και το δικαίωμα της Ουκρανίας στην αυτοάμυνα.

«Το επιβαρυμένο από τον πόλεμο διεθνές περιβάλλον δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όλες τις χώρες. Η κατάσταση δε φαίνεται να εξομαλύνεται και η κυβέρνηση σχεδιάζει πολιτικές για να απαλύνει το βάρος των επιπτώσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Αναφερόμενος σε πιθανές ελλείψεις προϊόντων στην ελληνική αγορά, ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Γεωργαντά και θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για τα αποθέματα και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για την «υπαναχώρησή», καθώς όπως είπε, αν και αρχικά είχε αναφέρει ότι θα ψηφίσει τη ρύθμιση, τελικά την καταψήφισε.

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των μέτρων, επισήμανε ότι υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω χαλάρωση, αλλά η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Μιλώντας για την κατάργηση του προστίμου στους άνω των 60 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως τώρα θα ισχύουν κανονικά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ