Οικονόμου: Mέσα στην ημέρα κατατίθεται αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis

Οικονόμου: Mέσα στην ημέρα κατατίθεται αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis

Την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε με αναφορά στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα ενισχυμένης εποπτείας ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, ο ίδιος αναφέρθηκε σε απόφαση - ορόσημο του Eurogroup, σημειώνοντας ότι οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο τους ευρωπαϊκούς θεσμούς κάτι που θεωρείται απάντηση στον λαϊκισμό.

Παράλληλα και σε σχέση με τα μέτρα στήριξης για τη δύσκολη αυτήν περίοδο, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, επικαλούμενος τα στοιχεία του Ινστιτούτου Bruegel σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει διαθέσει για την στήριξη των πολιτών πάνω από το 7,3% του ΑΕΠ.

Επανέλαβε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί εκ νέου στήριξη της κυβέρνησης στον τομέα των καυσίμων με την αύξηση της περιμέτρου των δικαιούχων και του ύψους της ενίσχυσης.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι μέσα στην ημέρα κατατίθεται η αγωγή του ελληνικού δημοσίου κατά της Novartis.

«Υπάρχει διάθεση από Μητσοτάκη να για συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο»

Σε σχέση με το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ και με αφορμή τα σκληρά λόγια του Τούρκου προέδρου εναντίον του πρωθυπουργού, τόνισε ότι: «Ο πρωθυπουργός έχει πάντα την διάθεση να συνομιλεί με τον Τούρκο Πρόεδρο υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και συμπεριφορές που κανείς ακολουθεί για να έχουν νόημα οι συναντήσεις αυτές και το τελευταίο διάστημα η τουρκική συμπεριφορά σε λεκτικό επίπεδο και σε επίπεδο παραβιάσεων έχει αποκλίνει από αυτό. Ελπίζουμε να το καταλάβει η τουρκική πλευρά και να αφήσουμε το νήμα εκεί που το αφήσαμε στην τελευταία συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη».

Aκόμη, σε σχέση με την Αφροδίτη Λατινοπούλου και τις προσβλητικές της αναφορές εναντίον της παρουσιάστριας του MEGA, Δανάης Μπάρκα, ξεκαθάρισε ότι: «Υπάρχει ένας απαράβατος κανόνας αξιών και συμπεριφοράς σε όσους ανήκουν στη ΝΔ. Να σέβεσαι τα δικαιώματα των συμπολιτών σου και να μην παραβαίνεις αυτές τις αρχές».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS