Οικονόμου για γυναικοκτονίες: Χρειάζεται αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα

Οικονόμου για γυναικοκτονίες: Χρειάζεται αντιμετώπιση σε όλα τα επίπεδα

Με αφορμή την γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι χρειάζεται αντιμετώπιση σε πολλά επίπεδα.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα. «Αυστηροποιεί τις ποινές των εγκληματικών πράξεων σε όλη της την έκταση και την παραμονή στη φυλακή όσων διαπράττουν εγκλήματα κυρίως όσων αφαιρούν ανθρώπινες ζωές. Γίνεται πιο αυστηρός και έρχεται να συναντήσει την απαίτηση που υπάρχει να μένει στη φυλακή για το χρόνο που πραγματικά καταδικάζεται όποιος διαπράττει ένα βαρύ έγκλημα. Αυστηροποιούνται οι παραβάσεις για μια σειρά από εγκληματικές πράξεις και έτσι αποκαθίσταται μια διαστρέβλωση που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα», ήταν τα λόγια του στον ΑΝΤ1.

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο για την έμφυλη βία, υποστήριξε ότι ήδη έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές. «Η ΕΛΑΣ έχει αναπτύξει ένα σχέδιο ώστε να υπάρχει έγκαιρα καταγραφή τέτοιων περιστατικών για να μη φθάνουμε στο απροχώρητο. Δεύτερον, μέσα από τον Ποινικό Κώδικα για τις ανθρωποκτονίες η μοναδική ποινή είναι η ισόβια κάθειρξη, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό. Επίσης ο χρόνος παραγραφής περιστατικών έμφυλης βίας επεκτείνεται και θεσμικά και νομικά η πολιτεία θωρακίζει τους πολίτες απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά», τόνισε.

Μεγάλο πρόβλημα οι αυξήσεις στην ενέργεια


Ο Γιάννης οικονόμου αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση τονίζοντας ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι ανατιμήσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το φαινόμενο και βρίσκεται κοντά στους πολίτες.

«Η πολιτική μας δεν κάνει μια τρύπα στο νερό. Είμαστε εδώ, παρακολουθούμε το φαινόμενο. Η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται δίπλα στον κόσμο από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει να είναι δίπλα του», κατέληξε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS