Οικονόμου: Η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή για το σήμα «Turkaegean»

Οικονόμου: Η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή για το σήμα «Turkaegean»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε πως η Ελλάδα θα κάνει προσφυγή εντός της ΕΕ

Ο κ.Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως το θέμα με το «Turkaegean» είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι' αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή. Ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξει προσφυγή και θα προσβάλουμε την κίνηση αυτή», σημειώνοντας πως δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε «θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση» είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη όπως έγινε και με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε την χρήση του.

Κικίλιας για Turkaegean: Η Ελλάδα κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας

«Είχα επισημάνει από την αρχή ότι η προπαγανδιστική καμπάνια του «Turkaegean» έχει προκύψει από έλλειψη φαντασίας του δημιουργικού τους και εντάσσεται στις ανιστόρητες αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς με την κλιμακούμενη επιθετικότητα, μέσω της εργαλειοποίησης και του τουρισμού. Για το θέμα αυτό, δέχτηκα μάλιστα επίθεση από ανώνυμους Τούρκους χρήστες του διαδικτύου με ύβρεις και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Η Ελλάδα αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής καμπάνιας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε την τουριστική καμπάνια της Τουρκίας με τη λέξη Turkaegean:

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS