Οργανωμένο έγκλημα: Ονόματα και διευθύνσεις 500 ποινικών έδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο

Οργανωμένο έγκλημα: Ονόματα και διευθύνσεις 500 ποινικών έδωσε ο Χρυσοχοΐδης στον Άρειο Πάγο

Φάκελο με τουλάχιστον 500 ονόματα ποινικών που είχαν συλληφθεί, είχαν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, είχαν καταδικαστεί, αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι, παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, το πρωί της Τετάρτης.

Πρόκειται για μία έρευνα-μελέτη που κράτησε σχεδόν ένα μήνα, διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Αττικής και σε αυτή περιλαμβάνεται όλο το οργανωμένο έγκλημα της τελευταίας δεκαετίας. Ανάμεσα στις υποθέσεις που βρίσκονται μέσα στον φάκελο που κατέθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκονται συμβόλαια θανάτου, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαστροπεία, ναρκωτικά και άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες , στο υπόμνημα της αστυνομίας που κατέθεσε ο υπουργός με τον τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγο Π. Τζεφέρη υπάρχουν αναλυτικά στοιχεία με ονόματα, διευθύνσεις και οργανώσεις που δρουν από το 2008 σε όλη τη χώρα.
Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με τη δολοφονία του 58χρονου «Κεφάλα», τον οποίο εκτέλεσαν στη Μεταμόρφωση το βράδυ του Σαββάτου, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος από το 2011, ωστόσο η απόφαση δεν είχε εκδοθεί και ο ίδιος κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Οπως τονίζουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στόχος είναι η Αστυνομία να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να ξεκινήσει ποινική έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και να μπει ένα οριστικό τέλος στη δράση του, αφού οι Αρχές θα μπορέσουν να απαγγείλουν άμεσα κατηγορίες, σε εκατοντάδες ποινικούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS