Π. Μαρινάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ, όπως η κ. Γιαννακοπούλου, που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο

Π. Μαρινάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Υπάρχουν και κάποιοι βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ, όπως η κ. Γιαννακοπούλου, που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο

Στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που κατατέθηκε στη Βουλή και που θα τεθεί προς ψήφιση στις 8 Μαρτίου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Ο Πάυλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «μία εμβληματική μεταρρύθμιση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η κυβέρνηση θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο 16, καθώς «μιλάμε για παραρτήματα ξένων ΑΕΙ ως μη κρατικά πανεπιστήμια, ενώ με την αναθεώρηση του άρθρου 16 ελπίζουμε πως θα μπορούν να ιδρυθούν τα μη κρατικά πανεπιστήμια».

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνταγματολόγων είναι υπέρ της συνταγματικότητας του σχεδίου, ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη για λαϊκισμό.

«Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε αντί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο και να μιλήσει με όρους του 2024 να επιστρέψει στο παρελθόν και να μιλάει σαν γραμματέας παράταξης της δεκαετίας του ’80», είπε χαρακτηριστικά.

Μαρινάκης για τη δήλωση της Νάντιας Γιαννακοπούλου

«Είδα σήμερα σε τίτλο μιας συνέντευξης της κ. Γιαννακοπούλου, η οποία λέει ότι θα το υπερψηφίσει και ότι διαφωνεί με αυτή τη στάση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πώς θα τοποθετηθούν, γιατί με τις πολλές διαφορές που έχουμε, σε δύσκολες καταστάσεις, και προφανώς στις αποστάσεις που έχουμε πολιτικά, στη μεγάλη εικόνα, πριν τον κ. Ανδρουλάκη, υπήρχε μια σύγκλιση σε κάποια σημεία, όπως για παραδειγμα να μείνει η χώρα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις καταλήψεις, ανέφερε πως η αστυνομία θα παρέμβει όπου χρειαστεί.

Τόνισε, δε, πως η κυβέρνηση δεν έχει εκδικητική διάθεση, αλλά πρέπει να τηρηθεί ο νόμος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ