Παναγιωτόπουλος: Οι εξωτερικές απειλές και οι προκλήσεις για τη χώρα μας είναι πάντα υπαρκτές

Παναγιωτόπουλος: Οι εξωτερικές απειλές και οι προκλήσεις για τη χώρα μας είναι πάντα υπαρκτές

«Οι εξωτερικές απειλές και οι προκλήσεις για τη χώρα μας είναι πάντα υπαρκτές, όπως ήταν και κατά τα χιλιάδες χρόνια της Ιστορίας μας» τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, για τον εορτασμό της επετείου του «Κινήματος του Ναυτικού» της 23ης Μαΐου 1973, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

Και πρόσθεσε ο ΥΕΘΑ: «Κι όπως το «Κίνημα του Ναυτικού» είχε άμεσες πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό, έτσι κι εμείς αφενός ενισχύουμε, κι αυτό αποδεικνύεται καθημερινά, τις ήδη ικανές και αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αφετέρου διευρύνουμε τις διεθνείς συμμαχίες μας με αμυντικό, πάνω απ’ όλα, αποτύπωμα». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο ΥΕΘΑ σημείωσε τα εξής: «Στη δύσκολη συγκυρία που περνούμε πολλές αξίες μπορεί, ενδεχομένως, να εκτεθούν σε κινδύνους. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να εκτεθεί σε κανέναν κίνδυνο η ακεραιότητα, η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της χώρας, καθώς και η ίδια η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, κυρίες και κύριοι, δεν διακινδυνεύει. Με εγγυητές της τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όλοι οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε και υπερήφανοι και ασφαλείς».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς Ιωάννης Τραγάκης, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Μεταναστεύσεως αρμόδια για την Ένταξη Σοφία Βούλτεψη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας αρμόδιος για θέματα του Κλάδου Πλοίων Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, μέλη του Κοινοβουλίου και εκπρόσωποι των κομμάτων, στελέχη της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, πρώην υπουργοί, απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, συγγενείς αξιωματικών που συμμετείχαν στο «Κίνημα του Ναυτικού», μέλη του πληρώματος του αντιτορπιλλικού «ΒΕΛΟΣ», εκπρόσωποι οργανώσεων του αντιδικτατορικού Αγώνα 1967-1974, καθώς και εκπρόσωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS