Στην Τανάγρα τα πρώτα F16 Viper - Παναγιωτόπουλος: «Νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία»

Στην Τανάγρα τα πρώτα F16 Viper - Παναγιωτόπουλος: «Νέα εποχή για την Πολεμική Αεροπορία»

Τη σημασία που έχουν για την Πολεμική Αεροπορία, τα πρώτα δύο F-16 Viper υπογράμμισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μετά την παραλαβή τους στην Τανάγρα. Θα καταστήσουν τις ένοπλες δυνάμεις ακόμα πιο ισχυρές, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Παρών στην παραλαβή των δύο εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών F16 Viper από την Πολεμική Αεροπορία, στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στην Τανάγρα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Με τα αεροσκάφη Viper κάνουμε άλλο ένα μεγάλο βήμα στη νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Το επιβάλουν οι καιροί. Το επιβάλουν οι απειλές και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στη συμβολή του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη – που ήταν παρόντες στην τελετή, «στην εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών εργασίας στην ΕΑΒ».

Αναφερόμενος στα F-16 Viper, «τα πιο σύγχρονα αεροπλάνα F-16 στον κόσμο», όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε: «Αποδείχθηκε ότι η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία έχει τις δυνατότητες να επιτελέσει χρήσιμο έργο για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ζητούμενο είναι να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει και να επαυξήσει το έργο της».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισήμανε ότι «είναι μια μέρα που η Πολεμική Αεροπορία ενδυναμώνεται και κατ’ επέκταση ενδυναμώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις».

«Θέλουμε να προσφέρουμε ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή μας. Πρωτίστως όμως, θέλουμε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προστατεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα έναντι κάθε επιβουλέα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS