Παπαθανάσης: Στο τραπέζι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Πιο σκληρό να χάνουμε ανθρώπους

Παπαθανάσης: Στο τραπέζι η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Πιο σκληρό να χάνουμε ανθρώπους

Στο τραπέζι βρίσκεται η επέκταση της της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους τομείς, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

«Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα», διευκρίνισε ο κ. Παπαθανάσης, μιλώντας στο «MEGA».

«Η πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία και η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ως προς αυτό. Περίπου ένα 10% παραμένει ανεμβολίαστο. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Ο χρόνος δόθηκε. Μπορούν να μπουν σήμερα στην πλατφόρμα, να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ την εβδομάδα, ενώ στην εστίαση τα τεστ είναι δύο.

Σκληρό είναι να βλέπουμε να χάνονται ζωές
Ερωτηθείς εάν το μέτρο της αναστολής είναι σκληρό, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε ότι πιο σκληρό είναι να βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

«Σκληρό είναι να βλέπεις έναν πολίτη να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε.

Απαραίτητες οι στρατηγικές επενδύσεις
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις στρατηγικές επενδύσεις. Τόνισε πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ξένους και εγχώριους επενδυτές, ενώ μέσω των επενδύσεων δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμειβόμενες.

Παράλληλα, δήλωσε πως αυξάνονται τα ποσοστά επιδότησης στην περιφέρεια έως και 80%, ενώ για του πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας θα δοθούν κίνητρα για επενδύσεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS