Το παρασκήνιο της επίσκεψης Δένδια στη Μέση Ανατολή -Τα μηνύματα της ελληνικής πλευράς

Το παρασκήνιο της επίσκεψης Δένδια στη Μέση Ανατολή -Τα μηνύματα της ελληνικής πλευράς

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρασκήνιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στη Μέση Ανατολή, εν μέσω κρίσης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως πριν την άφιξή του, είχε προηγηθεί συντονισμένη διεθνής προεργασία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Δένδιας είχε συγκεκριμένες επικοινωνίες τόσο με την Αμερική, όσο και με την Ευρώπη, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα μηνύματα της ελληνικής πλευράς

Η ελληνική πλευρά στέλνει σαφή μηνύματα προς τις δύο πλευρές, κι αυτό σχετίζεται αφενός με τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η χώρα μας με το Ισραήλ τα τελευταία 10 χρόνια,  κι αφετέρου με την παραδοσιακά καλής σχέσης που είχε η Αθήνα με την παλαιστινιακή αρχή. Ο Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκαμπί Ασκενάζ, αλλά και τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Μοχάμαντ Σταγιέχ.

«Δικαίωμα στην αυτοάμυνα» έχει το Ισραήλ αναφορικά με την «βροχή ρουκετών» της Χαμάς, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών που κάλεσε ωστόσο σε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Μέση Ανατολή.

Με βάση τα παραπάνω, η πορεία του Νίκου Δένδια καταλήγει και στην Αίγυπτο την προσεχή Πέμπτη (20/5).

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς μέσω του ταξιδιού του Έλληνα ΥΠΕΞ ήταν η προληπτική συνάντηση με την ηγεσία της παλαιστινιακής αρχής στην Ραμάλα για να διεμβολίσει κάθε προσπάθεια της Άγκυρας να ευθυγραμμιστεί με αυτήν, δεδομένης της πρόσφατης στοχοποίησης του Ισραήλ από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μάλιστα, απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με τον ρόλο της Τουρκίας, μετά και τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Δένδιας δήλωσε πως «οι εμπρηστικές δηλώσεις και οι μονομερείς τοποθετήσεις σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κατάσταση, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή δεν βοηθούν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ