Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας τους ειδικούς

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news ότι η κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας τους ειδικούς

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βγάζει ανακοινώσεις με fake news ποντάροντας στο σαμποτάζ της εθνικής προσπάθειας για λίγους αντιπολιτευτικούς πόντους. Σήμερα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εγκαλεί την Κυβέρνηση ότι δήθεν ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες αγνοώντας την επιτροπή των ειδικών» επισήμανε η ΝΔ, η οποία με ανακοίνωση της καταγγέλλει το ΣΥΡΙΖΑ για διασπορά fake news και τον κατηγορεί για «σαμποτάζ στη δημόσια υγεία».

Το παρατηρητήριο fake news της ΝΔ επισήμανε συγκεκριμένα:
Πρώτον ουδέποτε ζήτησε κανείς από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες. Αντίθετα το μόνο που άλλαξε ως προς τη χρήση μάσκας αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη μη υποχρεωτική χρήση της σε εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός. Η μάσκα δεν σταμάτησε ποτέ να είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό καθώς και σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Δεύτερον η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης της ίδιας της επιτροπής των ειδικών. Συγκεκριμένα στην ενημέρωση της 23/6/21 η κ. Παπαευαγγέλου δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Επιτροπή μας εισηγήθηκε την διατήρηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, χωρίς εξαιρέσεις, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Συνεπώς εισηγούμαστε την μη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αποκλειστικά και μόνο εκεί όπου δεν παρατηρείται συγχρωτισμός.

Η Επιτροπή μας πιστεύει ότι η χρήση της μάσκας αποτελεί το σημαντικότερο μέτρο ατομικής προστασίας μας έναντι του κορονοϊού. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να δοθεί το μήνυμα ότι πετάμε τις μάσκες. Η κοινή λογική και η εμπειρία τόσων μηνών, μας έχει δείξει πότε και πού μπορούμε να βγάλουμε την μάσκα με ασφάλεια, αλλά και σε ποιες συνθήκες η χρήσης της μάσκας παραμένει απαραίτητη».

Και το παρατηρητήριο καταλήγει:

«Δυστυχώς το σαμποτάζ του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια υγεία συνεχίζεται με βασικό εργαλείο τα fake news και την επένδυση στην καταστροφή. Ευτυχώς για τη χώρα όπως απέτυχαν 1,5 χρόνο τώρα, θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS