Μητσοτάκης: Σήμερα η ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

Μητσοτάκης: Σήμερα η ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

Στα εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πράγματι σήμερα μια σπουδαία μέρα μια φωτεινή μέρα μια μέρα που αποδεικνύει πως το ελληνικό δημόσιο μπορεί αν συνεργαστεί με ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους και να αποδώσουν ένα πολύ σημαντικό έργο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα εγκαινιάζουμε τον νέο ανελκυστήρα και τις διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί για να γίνει η ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και όλους, τόσο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες και σε άτομα προχωρημένης ηλικίας» συμπλήρωσε.

«Η κυβέρνηση μιλάει με έργα και χαιρόμαστε που θέτουμε στη διάθεση του κοινού αυτό το εμβληματικό έργο. Με μεγάλη χαρά θα είμαι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει τον ανελκυστήρα με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Η νέα διάστρωση, θα ξεκινά από τα Προπύλαια, θα διατρέχει τη βόρεια πλευρά του Παρθενώνα (θέση που επιτρέπει την απρόσκοπτη θέαση της νότιας πλευράς του Ερεχθείου και της πρόστασης με τις Καρυάτιδες) και θα φτάνει ως την ανατολική πλευρά του μνημείου. Παράλληλα, μια δεύτερη διαδρομή θα ξεκινά από το αναβατόριο, που βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Βράχου, δίπλα στο Ερέχθειο, και θα ενώνεται με την κεντρική.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση των νέων διαστρώσεων έχει συνδεθεί με τους επισκέπτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, στην ουσία θα διευκολύνει επίσης τόσο τους γονείς που φτάνουν στον χώρο με παιδιά σε καροτσάκια, όσο και το σύνολο των επισκεπτών μεγαλύτερης ηλικίας που δυσκολεύονται να περπατήσουν στο ανώμαλο και ολισθηρό έδαφος της Ακρόπολης. Θα διευκολύνει τέλος και τη μεταφορά υλικών για τις εργασίες αναστήλωσης του μνημείου που είναι σε εξέλιξη.



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ